Каква е максималната RAM, която може да бъде с моя лаптоп?

R

rahul.6sept

Guest
Уважаеми колеги, бих искал да знам като, Upto какво стойност на RAM мога съобразени с моя лаптоп? моя лаптоп е снабден с 2GB RAM, добавих още 2GB, сега общо овен е 4gb.I биха искали да знаят, ако Upto каква стойност може да увеличи стойността на RAM и какъв ще бъде засегнат? моя лаптоп процесора е Intel Core i3.I 'm пита само за името ми е известно и не ще да се увеличи овен вече. Поздрави, RC

Това зависи от дънната ви платка, не. на наличните слотове за RAM памет. Търсене на по-долу линк. [URL = http://www.laptopmemoryupgrade.com/] Лаптоп за ъпгрейд на паметта [/URL] Максимална памет, подкрепена от 32-битова операционна система е 4GB. Ако дънната ви платка подкрепа повече памет, трябва да имате 64 битова операционна система, инсталирана във вашата система. Мисля, че за личен лаптоп 4GB е повече от достатъчно.

благодаря за Ур отговор. Това е по правило на палеца или всички изчисления е там за това? моя лаптоп има 64-битова операционна система.

Максимални места в паметта, които могат да бъдат разгледани от 32-битовата система е 4GB (2 ^ 32). Ако имате RAM памет повече от 4GB и използвате 32bit OS вашата операционна система ще бъде в състояние за достъп до само 4 GB.

Това е броят на адресни линии на процесора, която определя размера на паметта, които могат да бъдат решени, а не на операционната система. Един i7 Intel разполага с 36 адресни линии, които дават възможност за 64GB да се обърне внимание. 2 ^ 64 е много памет. Ако процесорът 64 адресни линии, тактовата в 1GHz, това би отнело 584 години, за да прочетете цялата памет.

Благодаря за инфо. Какво '64 "представлява в '64 битова операционна система"

64 е ширината на трансфер на данни. В микро има 64 I / O линии на данни.

Това зависи от лаптопа конфигурации. Моля, кажете на вашия модел лаптоп. така че аз мога да ви предоставя верния отговор.

Това е броят на адресни линии на процесора, която определя размера на паметта, които могат да бъдат решени, а не на операционната система. Един i7 Intel разполага с 36 адресни линии, които дават възможност за 64GB да се обърне внимание. 2 ^ 64 е много памет. Ако процесор има 64 адресни линии, тактовата в 1GHz, тя ще отнеме 584 години, за да прочетете цялата памет.
, но операционната система също има значение. 32-битова операционна система не може да използва повече от 3.x GB RAM.

Не повече от 2 GB Ram кабината да бъде подкрепа за вашия преносим компютър. [URL = "http://www.olacabs.com/car-rentals/mumbai".] Наем на автомобили [/URL] [URL = "http://www.olacabs.com"] Cab служба за [/URL]

Не всички OS направи използването на всички адресни линии. Не всички дънни платки се свърже с всички адресни линии. Независимо от това, i7 разполага с 36 адресни линии и така могат физически да се справи с 64GB оперативна памет, това не е процесор, който е ограничаващият фактор, но операционната система или дънната платка.

С 32-битова операционна система, то зависи от това, което друг хардуер да инсталирате. Например, ако инсталирате 2 високи крайни видео карти, всеки с 1GB на борда видео RAM, тогава 32-битов Windows, ще виждате само ~ 2GB оперативна памет за текущи програми.

Например, ако сте инсталирали 2 високи крайни видео карти, всеки с 1GB на борда видео RAM, тогава 32-битов Windows, ще виждате само ~ 2GB оперативна памет за стартиране на програми
Не знам, ако го. е вярно. Но аз мисля, че съм чул такива неща. Оправдано ли е по-горе пример.

С 32-битова операционна система зависи от това, което друг хардуер да инсталирате. Например, ако инсталирате 2 високи крайни видео карти, всеки с 1GB на борда видео RAM, тогава 32-битов Windows, ще виждате само ~ 2GB оперативна памет за изпълнение на програмата.
А 32bit операционна система може да "виждат" за 3.25GB оперативна памет, графична карта на борда на RAM в без значение, тя се използва само от GPU.

Какво '64 "представлява в '64 битова операционна система"
За по-голямата част от процесора е, че има пряка връзка между паметта пространство могат да имат достъп, и ширината (# битове) на вътрешните регистри. Това е така, защото CPU регистри често се отнасят до паметта, така че когато имате 2 ^ 32 от тези, това е удобно да имат 32-битови широк регистри в процесора. Поради софтуерни ограничения, които регистър ширина е обикновено избор на 8, 16, 32 или 64 (без междинни стойности). Така че 32-битовата OS е операционна система, написана, за да се движат по един процесор с 32-битови регистрите, обхващащи целия 64-битова операционна система е написана, за да се движат по един процесор с 64-битов регистри. На практика: с 32-битова операционна система може да използва до 4 GB, за да се използват повече от това, теб необходимостта 64-битова операционна система (или сложни заобиколни начина, които вероятно ще забави нещата).

С 32-битова операционна система зависи от това, което друг хардуер да инсталирате. Например, ако сте инсталирали 2 високи крайни видео карти, всеки с 1GB на борда видео RAM, тогава 32-битов Windows, ще виждате само ~ 2GB оперативна памет за стартиране на програми
някои вградени графични процесори идват с кеш памет и използва система RAM работят. Видеокарти имат GPU и специална памет, те не се използват RAM система. Аз не знам дали видео карти могат да бъдат инсталирани на лаптопи.

[Quote = mahesXtremeEngineering 1058697] Аз не знам дали видео карти могат да бъдат инсталирани на лаптопи [/QUOTE] Много лаптопи идват инсталирани с външни видео карти, предимно за по-добра графична производителност.

[Quote = Tahmid 1058739] Много лаптопи идват инсталирани с външни видео карти, предимно за по-добра графична производителност [/QUOTE] Външни? Къде са свързани?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back