Каква е максималната стойност за ПРАКТИЧЕСКИ поли резистор

J

jeffben

Guest
Здравейте всички
Аз съм с IBM cmos10lpe 65nm процес.В някои схеми ниска честота, имам нужда от относително голям резистор (> 500k) за пристрастие резистори.Листът, устойчивост на P поли резистор в този процес е около 660 Om / кв.м.

Аз чувствам, че е много лесно да се направи поли резистор от 500k или 600k, дори 1M, докато не взема прекалено много област.Въпреки това, някой ми каза, че тъй като субстрат е също така п тип.Сегашната също ще мине през субстрата.Следователно действителната съпротива трябва да бъде успоредна резултат от поли резистор себе си и на субстрата съпротива.е, че вярно?Ако това е вярно, то аз никога няма да бъде в състояние да направи голям резистор, да речем 1м.

Може ли някой любезно отговори на въпроса ми или ми кажете субстрата съпротива лист за този процес.Благодаря Ви предварително!

Джеф [/ B]

Аз не знам на процеса си говориш, а П поли резистор няма да бъде свързан към субстрата.А П дифузия резистор ще има изтичане на субстрата.Дори и поли резистор ще има някои изтичане но тя трябва да бъде много малка.

Аз не мисля, че са използвали повече от 200k ома, но аз съм виждал резистори на около 2000 полета в някои промишлени дизайни (около 2M ома в зависимост от процеса).При условие, можеш да живееш с капацитет аз не виждам проблем с него.

Кийт.

Ако вие правите големи RC време константа порта капацитет като С не забравяйте, че под 0.18um поколение тънък оксиди може да има значително изтичане така че ще има спад в ИР голяма R. Имаш изгорял от това, когато един модел леярна подразбиране не включват изтичане порта.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back