Каква е максималната печалба на моята opamp?

J

jutek

Guest
'Здравей' каква е максималната възможна печалба от тази верига? Не мога да получа нищо по-200V / V с VDD = 1.3V и ibias 2uA отношение

Печалбата на Ур ОП-AMP зависи от обратна връзка, че са осигуряване. Ако ф предостави обратна връзка в suchway, че Ур резистор в FB е добро, тогава можете да получите печалбата, това, което някога ф изисква.

[Цитат = omsi] Печалбата на Ур ОП-AMP зависи от обратна връзка, че са осигуряване. Ако ф предостави обратна връзка в suchway, че Ур резистор в FB е добро, тогава можете да получите печалбата, това, което някога ф [/ цитат]??? Аз говорех за отворен цикъл, напълняване, което е само 200V / V

Мисля, че трябва да се диод пристрастия M1, M2 в схематичен, и печалбата на веригата трябва да бъде по-голям от шейсет милионаdb

Тази конфигурация не е усилвател, защото там не е пътя на сигнала от вход към изход (няма сигнал поток от източване на врата !!!). Вашите Резултатите от симулацията са вероятно incorect, и да спечелят трябва да е 0. Ако искате m1 да направи сгънати cascode тогава, m2 не трябва да бъде там ... Ако искате да направите, М1, М2 диод свързан (прости OTA усилвател), няма смисъл да има cascode m7-10 в паралел с прости огледало m3-4 в изходно стъпало.

[Цитат = пиксел] Тази конфигурация не е усилвател, защото там не е пътя на сигнала от вход към изход (няма сигнал поток от източване на врата !!!). Вашите Резултатите от симулацията са вероятно incorect, и да спечелят трябва да е 0. [/ Цитат] веригата идва от дизайн на ниска мощност Analog Drivers Въз основа на уби-Rate Подобрение на схеми за CMOS с ниска степен на отпадане статия http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=153564&highlight = , аз трябваше да отреже M7, M8 чифт, за да се осигури работа с VDD = 1.3V съм направил нали?? така както можете да видите, това е ampflifier. в статията е около седемдесетdb но с M7, M8 чифт. отношение на

просто трябва да диодна свържете 2 транзистори М1 и М2 (Connect им канализацията им порти). Схематично, която сте изпратили ще направи плаващ им порти. Тази схема е по текущата огледало Opamp. ток от 1-ви етап се отразява на 2-ра, а оттам m1 и m2, трябва да бъдат с диодна свързани транзистори. Можете да намерите повече подробности за него в "Джонс и Мартин. Също така, за да се подобри печалбата на тази верига, може да използва ливъридж текущата огледало opamp. Поздрави

[Цитат = elbadry] просто трябва да диодна свържете 2 транзистори М1 и М2 (Connect им канализацията им порти) [/ цитат] разбира се:) М1 и М2 са свързани диод, аз забравих за нея, когато бях преначертаване . но симулацията е все същата, защото използвам hspice сега, това е правилното верига

OK сега е усилвател. Като види най-напред, ако всички MOSFETS работят в активен район. Ако вашата печалба е малка, то изглежда, че някои от тях са в района на триод (може би bias1 напрежението е твърде малка). Би било добре, ако ви покажа DC напрежения. Така например се опитват да използват нормален ток огледало, и да видим какво ще се случи. Забележете, че трябва да добавите M7 M8 транзистори (sre.gif верига), или cascode огледалото има никакъв смисъл.

2 етап, без да cascode архитектура, получат = 200 е нормалния случай за 0.13 хм techs в 1.2V доставка, освен ако не ви е грижа честотна лента и суинг изход.

трябва да се уверите, транзистори са в сб

[Цитат = пиксел] Забележете, че трябва да добавите M7 M8 транзистори (sre.gif верига), или огледало cascode има никакъв смисъл. [/ Цитат] Може би неговото захранващо напрежение е само 1.3VI, че добавянето на M7 M8 транзистори (sre.gif съединение) не ще позволи на всички транзистори работят в насищане, така че той да се отърве от него.

[Цитат = Corel] Може би неговото захранващо напрежение е само 1.3VI, че добавяне на M7 M8 транзистори (sre.gif верига) няма да позволи на всички транзистори работят в насищане, така че той се отървете от него. [/ Цитат] Да, това може да бъде проблем за 1.3V. Исках да се отбележи, че няма много смисъл свържете проста огледало паралелно с cascoded настоящите огледало, защото изходен импеданс се определя от по-малки от тези две. В този случай не трябва да очаквате висока печалба. M7, 8 от opamap.gif максимално improove печалба за фактор 2x (в действителност по-малки), което е много по-малък от очакваното от cascode изход етап.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back