КПР 0808 верига отстраняване

R

rpgutie

Guest
Здравейте всички, https://www.circuitlab.com/circuit/95v75s/dac0808/ Аз съм като някои проблеми да работят DAC0808lcn. Съм създадена на КПР на Breadboard свързан към пин 5 dipswitch. Изход ми виси около 7ish волта и не се променя при обръщането на ключове. Съм измерени нива на напрежение, които са принос към КПР с осцилоскоп и всичко проверява само глоба. Проверихме напрежението, за да бъде 3.1V, когато ключът е отворен и 0V, когато ключът е затворен. Аз също премахна OPAMP от тази верига и приложен резистивен товар с пин 4 до земята. Мога да проверя нивото на напрежение в този резистор и това няма да промени или. Някакви предложения? http://www.ti.com/lit/ds/symlink/dac0808.pdf Това е листа с данни за тебе чип. На страница 5 е конфигурацията, аз се опитвам да работя с. Може би съм свързване нещо не е наред? Приложено е схематично. Благодаря ви!

Не знам дали това може да е причината, но компенсация капачка C1 е твърде голям. Трябва да бъде в порядъка на 100 F, с. Съвети за кандидатстване на стр.. 9 на дъното. Сигурни ли сте, захранващи връзки на OPAMP са правилни? Обикновено поз. захранването е на върха, отр. от долната страна на OPAMP.

[QUOTE = erikl 1138882] Не знам дали това може да е причината, но компенсация капачка C1 е твърде голям. Трябва да бъде в порядъка на 100 F, с. Съвети за кандидатстване на стр.. 9 на дъното. Сигурни ли сте, захранващи връзки на OPAMP са правилни? Обикновено поз. захранването е на върха, отр. от долната страна на OPAMP [/QUOTE] Здравейте erikl, ще обърнете внимание на този кондензатор, който споменахте. Що се отнася до моята OPAMP може да са изготвили погрешно схематични, но съм, че релсите са свързани правилно на моя Breadboard. Едно нещо, което мислех, че е, че Vo = 10V (A1 / 2 + A2 / 4 + ... + A8 / 256) на страница 5 на фиша. С това каза, че не трябва да се използва входа A4 - A8, а по-скоро A1 - A5. Това ще ми позволи да видя напрежението се промени по-ясно от 0 - ~ 8.7V. Ще се опитам прилагането на настоящия и капачката промяна и след обратно, ако имам успех.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back