Искам да започнат да учат аналог IC дизайн

N

nathan80

Guest
Току-що се присъединиха новоучредено IC къща на дизайна като инженер тест, за да тестват своите аналог IC дизайни.Аз съм виждал дизайнери работа и съм се интересуват от обучение аналог IC дизайн.
ми дизайнери тук са много млади и не могат да ме privide с правилното обучение ръководство.Имам изтеглени Behzad книга razali по IC дизайн и е казал да се започне с CMOS технология.
Аз съм се чудех какво безплатен софтуер са най-добре да се използва за обучение на проекта и ако някой може да ми предостави по-добра насока.
Надявам се някой да похарчите около 5 минути типичен надолу, неговата професионална консултация за нов град в областта на електрониката като мен.

Мисля, че U трябва да започне с анализ на веригата след MOS.
Sedra Смит е наистина добра за аналогови дизайн за начинаещи.
U после да отидете на Razavi, сиво и meyar.
Тя дава основните necesarry съставки за аналогов дизайн
Всичко най-хубаво

IC50 --- инструменти
Книгата --- CMOS Analog Circuit дизайн

nathan80 написа:

Току-що се присъединиха новоучредено IC къща на дизайна като инженер тест, за да тестват своите аналог IC дизайни.
Аз съм виждал дизайнери работа и съм се интересуват от обучение аналог IC дизайн.

ми дизайнери тук са много млади и не могат да ме privide с правилното обучение ръководство.
Имам изтеглени Behzad книга razali по IC дизайн и е казал да се започне с CMOS технология.

Аз съм се чудех какво безплатен софтуер са най-добре да се използва за обучение на проекта и ако някой може да ми предостави по-добра насока.

Надявам се някой да похарчите около 5 минути типичен надолу, неговата професионална консултация за нов град в областта на електрониката като мен.

Pspice е доброAdded след 2 минути:За книгите, предпочитам да започнем с Sedra / Смит, след което продължете да Грей / Майер.Един Razavi е добра за проектиране CMOS.

floatice написа:

симулация инструмент: hspice

U може да използвате демо версия на Танер за изучаването U процес, който може да изтеглите от сайта им само себе си.www.tannereda.comAdded след 2 минути:pspice е много добър инструмент

опит в това общество за повече време

Започнете с аналогови Дизайн от Behzad Razavi Sedra и & Смит.Да се съхранява следните този форум в аналоговия Circuit Design, Analog IC Дизайн & Разпределение които вие ще научите много неща за дизайн IC от начинаещи до опитни хора.Успех.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back