Инфрачервен

N

nuttaphong191

Guest
може да инфрачервена светлина (сигнал?) минават през твърди вещества или течности?

Да може.
да не се види какво стои зад този въпрос, не означава, че тя е непрозрачна за всички електромагнитния спектър.
Искам да кажа на въпроса може да бъде прозрачен (абсорбция = стимулирана емисия) за някои други диапазон на спектъра от видимата светлина.

В зависимост от вашата кандидатура, трябва да погледнете на предаването, размисъл и коефициента на поглъщане на материала за специфичната дължина на вълната на светлината, което търсите в

Все пак мисля, че за вашия случай, можете да погледнете на предаването коефициент макар да се определи дали IR минава през материал, който се говори.
Като цяло, смятам, IR не минава през повече материал в сравнение с видима светлина.

Hoep помага

Цитат:може да инфрачервена светлина (сигнал?) минават през твърди вещества или течности?

Да аз съм съгласен, че обикновено Инфрачервени не минава през сухия & течности
поради тежки намаляване можете да опитате вашия телевизор дистанционни, гараж отварачка ключове, но високо
Powered IR може да мине през някои материали, но това зависи от материала, как
затихване, които предлага.

Зависи от Дължина на вълната и материал (каквото и усвояването на материала линии съвпадат с Дължина на вълната на Ir. Например човешката кожа е прозрачна за кратко IR какво allaws за наистина отвратителна картина на кръвообращението sysytem но в същото време watter имат силна абсорбция линия казват 1,8 UM, така че ще бъде непрозрачно. Или например дълго Дължина на вълната IR (> 200 книжки) камера може да бъде (и е), използвани за да наблюдава хората зад 4 см дебелина дървена стена.

Ч сигнали не могат да преминат по стените или непрозрачни материали, но тя може да премине на течности и други прозрачни медиите, но ще бъдат смекчени.

Инфрачервен може да премине през всичко, включително и метал, само ако те са достатъчно тънки :)

nuttaphong191 написа:

може да инфрачервена светлина (сигнал?) минават през твърди вещества или течности?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back