Информация за Linux (и нейните версии) за начинаещи

V

veiledcavalier

Guest
elsalam alykom, аз съм нов в Linux и не знаят нищо за него, аз просто отиде до linux.org, но аз не знам какво аз трябва да изтеглите. Четох smthing като rehat ... Дали Линукс видове? PLZ помогне благодаря много

Какво искате да правите с Linux? искаш да го използвате? или? Red Hat Linux е един от Linux дистрибуции

Здравейте, Да, Red Hat е за разпространение на Linux. Linux има много версии, като Red Hat, Mandrake, Susse и т.н. Можете да изтеглите някой от тези. Благодарение Shaikh Sarfraz

Чудесно ръководство за начинаещи. чрез сайта www.tldp.org, стойки за Linux проектната документация. з ** P: / / www.tldp.org / ЛДП / интро Linux / интро-linux.pdf

Да, аз искам да я използват като операционна система като Windows. което е най-новата версия на Linux? са различни като Windows XP, XP SP2 ....? Много благодаря

Добре, аз мисля, че трябва да прочетете документите, че ivar4ever е предвидено. Linux има много различни distrobutions, нека казват, имате XP от компанията A, XP от фирма Б и т.н. .. Така че в зависимост от това какво искате от вас distrobution, изберете вашата Linux. Можете дори да създадете свой собствен Linux и да го наричат veiledcavalier-Linux Най-новият distrobutions са достъпни от интернет страниците на "фирми", които разпространяват на Linux. Подобно на Mandriva, Fedora Core, Debian, Ubuntu, Kubuntu, Gentoo и др .. там са около + -450 официалното освобождаване на Linux, няма да назоват всички тях.

Здравейте, Ако искате прозорците като Linux, искам да кажа добър GUI Linux, да се опитваме Fedora 9 или 10. Това са доста подобни на Windows по отношение на GUI. Благодарение Shaikh Sarfraz

за началото на RedHat Linux 9 Linux за манекени и т.н. са и други няколко добри книги, да се започне с тези книги могат да бъдат изтеглени от flazx.com или ebooksclub.org

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back