Интерфейс 89C51 с сериен порт

N

ngocky

Guest
Здравейте всички. Аз съм нов човек във форума, не английски good.I проект е "Контрол устройство в дома чрез PC", и програмиране с VB6. Някой има схематично 89C51 верига интерфейс с сериен порт, моля, изпратете до мен, благодаря много, моя имейл е: ngocky@qtsc.com.vn Благодаря и се отнася

За да свържете 8051, производни на РС компютър чрез сериен порт, не се нуждаят от много .. Всеки TTL/CMOS-to-RS-232 интерфейс IC ще направя .. Опитайте се конфигурация е показано по-долу .. С уважение, IanP

Най-лесното решение всякога. Използвайте MAX232 от www.maxim-ic.com , изтеглете листа с данни за час / w връзка. Използвайте Timer0 или Timer1 като baudrate генератор (Тук можете да намерите добър калкулатор baudrate 8051 www.8051.com ) и започнете да говорите ви UC серийно. Надявам се това помага.

HI IanP! Не мога да отворя файла, който send.Please го изпрати отново да ми или да ми покаже уеб страница, така че аз мога да го свалите, много благодаря

тук е просто схематично ... отношение .. sujith

Hi sujith! Опитах отваряне схематични, но открих, че е трудно да се отвори. Мога Ви изпратим друг просто schem ..... Благодарение / облак

здрасти .. дума приятел документ .. просто да го отворите IV поставили обекта там. това е верига, която се използва в продължение на години .. и ние HAV успешна серийна комуникация. пожелания. Sujith

хей ngocky ако Ур Крайната цел е да контролира устройства чрез компютър г, след това г микроконтролер не е необходимо ........ wud бъде много по-просто, ако използва само г паралелен порт, програмиран чрез Vb или в

Сериен Комуникацията между персонален компютър и микроконтролер (8 051) само използва DB-9 Конектор ... Можем ли да използвате USB порт за серийна Coummication?? Plzzz Кажи ми
url]

[Размер = 2] [цитат = casamiro] Сериен комуникация между персонален компютър и микроконтролер (8051) само използват DB-9 Конектор ... Можем ли да използвате USB порт за серийна Coummication?? Plzzz Кажи ми [/ цитат] [/ размер] [размер = 3] Вие трябва да използвате USB към RS232 конвертор чипове (напр.: FT232 чип) да бъдат свързани с микроконтролера или използването от тях, които имат вграден чип с, USB порт [/ размер]

Можете да използвате USB, но тъй като това е послание, базиран протокол, той може да бъде доста бавен. Използване на истински RS232 порт на вашия компютър е по-добре, ако компютърът ви все още има една. За да конвертирате RS232 нива на сигнал до TTL, най-добрият чип, за да се използва, е ICL3221. Това е достъпен и работи със захранващо напрежение между 3 и 5 V. Може да се изгради своя собствена или си купи готов тук http://www.tildesign.nl/rs232_ttl_converter-2010107101P2N. Тази страница също така включва пълен схематични и листа с данни на ICL3221.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back