Интервю въпроси за LNA и Mixer?

Y

yolande_yj

Guest
Аз съм интервю този уикенд. Аз съм преглед на това, което направих преди. Можете ли да ми дадете някои въпроси за LNA и Mixer дизайн? Те могат да бъдат от най-основните до напреднали. И също така всеки основен въпрос за RF дизайн е добре дошъл. Моля, дай ми ръка, благодарение.

Миксер: видове? предимствата на всеки вид? gilbertcell миксер? повишаване на линейността? увеличаване на печалба? шум фигура? шума? източници на шум? приложения за ниско напрежение?

преди LNA шум просто qustions шум, шума на филтъра, което се равнява банда шум транзистори ширина шум MOS източници, ъгловата честота на трептене шум LNA ==== шум съвпадение, импеданс съвпадение увеличаване на увеличение, което следва да се използва CG, CS? дегенерация на много, много повече khouly

Да кажем, сте имали края на приемника, че се състои от 30 БД LNA с фигура 2 db шум, хранени с миксер с 6 db преобразуване загуба. Желаната работна честота 10 GHz, LO честота 9 GHz, така че, ако честотата е най 1 GHz. Отиваш в лабораторията и да се направи измерване на шум фигура. Очаквате фигура шум система да бъде малко по-висока от 2 db, но вместо това са изненадани да видите на метър шум фигура четене 5,3 db. Какво е? Какво трябва да направите, за да получите система шум 2,2 дБ фигура?

[Цитат = biff44] Да се каже, че сте имали края на приемника, че се състои от 30 БД LNA с фигура 2 db шум, хранени с миксер с 6 db преобразуване загуба. Желаната работна честота 10 GHz, LO честота 9 GHz, така че, ако честотата е най 1 GHz. Отиваш в лабораторията и да се направи измерване на шум фигура. Очаквате фигура шум система да бъде малко по-висока от 2 db, но вместо това са изненадани да видите на метър шум фигура четене 5,3 db. Какво е? Какво трябва да направите, за да получите система фигура 2.2db шум? [/ Цитат] Предполагам, че ви питам за SSB NF право? Добавяне на SAW филтър (изображение отхвърляне) преди миксер, може да намали НФ с 3dB. Използването миксер + многофазен филтър също може да отхвърли изображението. Благодаря.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back