Интервю въпроси за Hspice и Spectre

S

sudip

Guest
Скъпи приятели, имате ли някаква идея от въпроси за интервю поиска hspice и призрак, за опитни хора, като аналогов предния край дизайнер. Отколкото в аванс.

hspice: SIM бавен не конвергенция понякога, висока резолюция. призрак: SIM бързо, лесно да се слеят

Здравей приятел, какво имате предвид със "конвергенция"? моля да стане ясно за мен ...

Здравейте, по време на движение, алгоритми симулатор, са в състояние да следите глоба стойности на V & I, определени в Ур симулатор, си милион итерация процес .. genlly за на първо симулатор нарязани използва основни нютона Raphson метод .. ако конвергенция не е постигната тя отиде за следващия алгоритми предварително . Така m всякакви техники R там, за да получите конвергенция Ур SIM като настройка не. повторения твърде високо или увеличаване на размера стъпка и използването на някои Конв опции в изявление analysi себе си и др.

BTW, бъдете сигурни, за да отговорите "не" знаят, ако не. Експерт ще знае това, което знаете, когато отваряте устата си.

Paladinzlp, доколкото разбрах, Мислиш, че Призракът симулира по-бързо и по-добре всички видове вериги, отколкото HSPICE?

Hspice е по-добре в какъв вид на симулации? Преходно ОК, но определено не е шум.

Spectre е по-добре в аналогови и RF симулация. Hspice е по-използвани в цифрови и сигнал целостта симулация. -FastSpice

Как мога да изпълните HSPICE?? Моделирани го използвате призрак!

Доколкото знам, Hspice не може да работи Spectre модели. Не съм сигурен за причината да тече Hspice на модели Spectre. В старите дни, друг силата на Hspice собствените си модели. Ако имате Spectre модели, няма причина да използва Hspice. FastSpice

Hspice и Spectre имат леко различен синтаксис. Необходимо е да се промени началната няколко символа на всеки ред.

, ако имате предназначени нещо, използвайки hspice след това да тече призрак употреба след "симулатор Lang = hspice"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back