Инвертор Всеки, който използва за синтез на часовника на дърво (в астро)?

A

albred

Guest
Това е каза, че използването на преобразувател, вместо на буфер има много предимства, като например намаляване на вмъкване забавяне, кос, мощност, ток на утечка, процес нарушение (P вариацията) ... Кой може да ми каже практическият ефект от използването на този Techonology имам по-голям вмъкване забавяне, с помощта на инвертор в астро:? Вик:

инвертора, който сте използвали, е нормално инвертора? не за часовник?

със сигурност часовник инвертор. може би да намеря отговор: библиотека stdcell е TSMC18_6ml, и аз намирам, че присъщите забавяне на CLKBUFs е около 0.06 0.09ns, докато присъщите забавяне на CLKINVs има скок от 0.018ns (CLKINVX8) 0.14ns (CLKINVX12).

Мисля, че сте прав. Бихме могли да използват часовник инвертори часовник дърво. Едно и също нещо. И доколкото знам, тя е обикновено се използва в обърнатия часовник (Synopsys инструмент може да се справя). Какво печелим, ако ние използваме часовник инвертор вместо часовник буфер? В случая, описан, то изглежда, че инвертора часовник да предостави повече acurate стъпка времето (0.018ns), отколкото на часовника буфер (0.06), така че часовник кос може да бъде по-малко. Но аз не можах да намеря някакво предимство в процес на забавяне, мощност, изтичане или viariance. Както и да е, от транзистор ниво, бихме могли да видите всички тези параметри се решава от дизайна на клетките. Нека да знаят, ако имате някои идеи за това ...

[Цитат = luancao] Мисля, че сте прав. Бихме могли да използват часовник инвертори часовник дърво. Едно и също нещо. И доколкото знам, тя е обикновено се използва в обърнатия часовник (Synopsys инструмент може да се справя). Какво печелим, ако ние използваме часовник инвертор вместо часовник буфер? В случая, описан, то изглежда, че инвертора часовник да предостави повече acurate стъпка времето (0.018ns), отколкото на часовника буфер (0.06), така че часовник кос може да бъде по-малко. Но аз не можах да намеря някакво предимство в процес на забавяне, мощност, изтичане или viariance. Както и да е, от транзистор ниво, бихме могли да видите всички тези параметри се решава от дизайна на клетките. Нека да знаят, ако имате някои идеи за това ...[/ цитат] присъщите закъснение не, времето за настройка. Сграда инвертор часовник дърво ще използва по-малко FETs от буфер сграда clcok дърво, за да стане една и съща цел кос (1 буфер = 2 инвертора), така че ще получи по-малко забавяне, власт ...

Както знаете, защо ние използваме буфери часовник дърво? Това е така, защото ние искаме да балансира кос CK щифт на всеки DFF и също така да се предостави разумна сила на шофиране в СК щифт на DFF. Нека приемем, две инвертори инвертори на часовника е равна на един буфер в часовника буфери в размер, мощност, забавяне и т.н. например INVx 0.01ns закъснение, 0.01mW мощност, 0.01uA течове, докато BUFx 0.02ns забавяне, 0.02mW мощност 0.02 UA течове. И сега латентността в дървото на часовника е, да речем, 1ns. Ако използвате INVx, имате нужда от 100 INVx, вие получавате 1ns забавяне, 1mW консумация на енергия, и 1uA течове. Ако използвате BUFx, се нуждаят от 50 BUFxs, можете да получите 1ns забавяне, 1mW консумация на енергия, и 1uA течове. повече или по-малко на едно и също нещо ....?

минимизиране на латентност е друга цел, така че предположението ви не е разумно. в действителност буфер не е равна два инвертора, предните инвертора отсечки по-голям, отколкото миналата. тук е статия за инвертор Vs. buffer.enjoy тя.

Аз също съм много заинтересовани в дървото часовник буфер и дърво часовник инвертор

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back