Има ли noncausal, nonstable системи практически

W

wajahat

Guest
Здравейте всички, аз искам да знам има ли noncausal, nonstable системи на практика.
ако няма такива системи практически тогава защо ми ги проучване.
Всеки отговор в тази връзка ще бъде от полза
с уважение
wajahat

Разбира нестабилни системи са там, но поради тяхната нестабилност, продължава дейността си за кратко време и после да умре на разстояние например детонира бомба точно преди взривяване.

I suppose, it's unlikely that they exist and are used anywhere in real life.

Що се отнася до noncausal системи
предполагам, че е малко вероятно, че те съществуват и се използват навсякъде в реалния живот.Най-малко, никога не съм се сблъскал с екзотични такива случаи.Представете си, на изходния сигнал на такава система, според определението, би трябвало да възникнат по-рано, отколкото на един вход, при условие че системата е нула първоначалните условия.Това е невъзможно, защото то противоречи на закона за съхранение на енергия.

Вторият неустойчивостта положението е много действителни.Ако системата possesse на обратната връзка (например, транзистор каскади) тогава той може да е в състояние на самостоятелно симулация, която е причинена от нестабилност.Съществуват специални критерии за continious време и дискретни сигнали време, което позволява да се направи разграничение на тези системи.

С уважение,

Дмитрий

без причинно-следствена системи не съществуват на практика, но не може да бъде РЕАЛНО ВРЕМЕ системи (много логично!).можете да имате блок от данни, съхранявани в паметта си и U може да изпълнява всички не-причинно-следствена алгоритъм на тази данни, използвайки MATLAB.

много или почти всяка система има някои първоначални съхранение стойност без причинно-следствена .. ..
например интегратор, различава ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back