Има ли ома на всеки дисплей methodto, LCD дисплей с ADC 0804

D

desmond

Guest
Здравейте всички Има ли метод (програма) за показване на ома на LCD с ADC 0804 .......... Нямам представа ..... мога да направя това?? THX много

Искаш да кажеш думата ома или символа Ω? - Амр Али

Здравейте искам да кажа стойността на ома [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 1 минута: [/ цветен] [/ размер] е възможно да се направи това??

Ще принтирате цифрови стойности, нали? - Амр

[Цитат = Дезмънд] Здравейте всички, Има ли някакъв метод (програма) за показване ома на LCD с ADC 0804 .......... Нямам представа ..... мога да направя това?? THX много [/ цитат] Предполагам, че сте пропуснали микро между тях. LCD може да бъде свързан само с микроконтролер, който е свързан с ADC. Да, можете да направите това, но ви се налага да пишете изходния код за микро и показва стойността на дисплея. Запазване на константа Ω, можете да промените K / M по отношение на ценностите ... Наздраве

за пример .............. бих искал да се прочете стойността, нека кажем 100 ома резистор дисплей на LCD ............ възможно ли е?? и как да се свържете с 8051 и 0804 ADC?? е точно като връзка като волтметър??

[Цитат = Дезмънд] например .............., бих искал да се прочете стойността, нека да кажем 100 ома резистор дисплей на LCD ............ го [/ цитат] Да .. защо не? Покажи 100 и поддържа Ω като постоянен. Но ще трябва да напишете сорс код за 8051, за да направи това. [Цитат = Дезмънд] и как да се свържете с 8051 и 0804 ADC?? е точно като връзка като волтметър ???[/ цитат] Ще трябва да свърже тези щифтове, които ще комуникират с ADC, за които те са програмирани. Защо волтметър между:? Идея:

Hi pranam77 не мога да използва волтметър, защото ми сензор е ограничена до текущата .............. така че какво мога да направя, е да измерва ома вместо напрежение ......... . може и да ми даде някакъв намек как да се свържат до 8051 и ADC 0804 ...... между другото .... аз имам напишете някои сорс кода за показване на напрежението ...... е по същия начин да го направя да омметър??? THX много

Hi Дезмънд, можете да използвате ADC0804 си с + / - 5V вход за пълно наблюдение гама, или 0 ... +5 V вход с някакво основание стойност, Моля, вижте на стр. 13 или 8 и сензори фиш твърде ... www.national.com/ds/DC/ADC0801.pdf Вие ще получите верига от мен. К.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back