Има ли начин за тестване на Verilog програми, с помощта на тренажор?

K

kad_911

Guest
Hi .. Току-що започнах да уча Verilog и тестване кодове в борда на алтера. Тъй като аз съм на борда алтера у дома, има ли начин да се тества Verilog програми, с помощта на тренажор? какво би било най-добрия софтуер за тази цел?
altera_de2.jpg

Можете да симулирате вашия проект в "Алтера" Кварт, използвайки вграден симулатор или Modelsim. Но това е предназначен основно за симулация на логика, а не окончателен проект, който е вързан към baord. Единственото нещо е, че ще трябва да създадете на пейката за симулация, тест, който ще simualte входовете към вашата верига Verilog.

[Цитат] Единственото нещо е, че ще трябва да създадете на пейката за симулация, тест, който ще simualte входовете към вашата верига Verilog [/ цитат] какво означава U от това? има ли начин за тестване на код, без определяне на първоначалните стойности в началото? Искам да кажа ... Да кажем, аз искам да се направи логически. когато 2 комутатори са използвани като 2 входа и LED като изхода. Как мога да направя това в симулатора? и използва veritak но не мисля, че тя може да присвоите входа за нищо ... : (Никаква помощ с тази АД?

Ще възложите първоначалните стойности чрез testbench, които ще бъдат usef за симулация. Какво е суичове тук? две държавни обект, всяка statre, представляващи 1 или 0. Какво е LED, с мощност, на стойност 0 или 1 (OFF или ON съответно). Intrdoductory урок за QuartusII трябва да бъде достатъчно добър, за да получите чрез това. "Алтера", както и много други места, са доста добри sutff, за това.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back