Имате нужда от помощ: свидетел дизайн камера подкрепа

G

GEORGENEIL

Guest
Здравейте, аз в момента имате проект, озаглавен "Свидетел Камера". Моят план е да използвате модула на камерата с JPEG компресия + Microcontroller AVR + съхранение Аз съм очакват някакви предложения за 1) Комедия C-328 камера модул с мощност JPEG 2) AVRmega32 3) Можем ли да направим камера модул на OURSELF? 4) Имам предвид Комедия модула на камерата C-328, какви са възможните трудности и трябва да се изправи, докато такъв малък модул 5) Колко далеч CMOS сензор е чувствителен на прах, както и други проблеми. Благодаря предварително Джордж Нийл

Уважаеми членове, не мисля, че никой не се интересува в проекти, използващи камера модули. Ако някой се интересува от проекти с камера модули pl'se споделят опита си с мен. Благодаря

Проектиране на камерата модули от ниво чип е рядко изживяване. Доколкото знам, CMOS сензор за изображения е доста чувствителни към прах. Например, не е recomened tochange обектива на ниво потребител diigtal камери, защото прах particlec може да разреши на сензор за изображения. Може да бъде в състояние да намерите някои съвети за мултидисциплинарно проблем в тази група: http://tech.groups.yahoo.com/group/sensorforum

Моля, обърнете се към Комедия фотоапарат C-328 модули, изглежда, като че ли могат да бъдат произведени. Те се възползват от OmniVision CMOS сензори и процесори на изображението. Аз съм сериозно мислене да направим това. Единствената трудност се чувствам сега, е по отношение на запояване графичен процесор OV529, който е от тип BGA. Ако някой има опит с запояване на BGA IC тип най-малко за R & D цел, Pl'se споделят опита си с мен .... Чакам вашата ценна отговор

Здравейте .. GEORGENEIL Използвал съм OmniVision OV7427 и проект за пръстов отпечатък хваща. OV ми дава RAW данни на RGB, че и съхраняват в компютър с помощта PIC18F4550 USB контролер .. , За което аз имам проба на OV IC от един от доставчиците в Индия и ф също може да го получи от Ур страната просто разберете го и се опитват да направят контакт с него, сега и thimk трябва да се използва тесто OV чип за камера. . тъй като аз съм изискват такива глоба резолюция този защо аз предпочитам OV74 както и аз мисля, OV е добре и Вие ще получите много материал от мрежата .. За останалите ф страна да използвате всеки Microcontroller, която е съоръжение от постави часовника от него (като PIC е, че), така че cryctal въпрос и въпрос на синхронизация на контролера и сензора получите решен, Ok .. най-доброто от късмет,

OV74xx серия е опция. Но те дава аналогови CVO. Аз трябва да integrage CMOS чип с YCbCr изход + чип на JPEG компресия на подходяща комбинация може да бъде OV7611 + OV530 с изображения JPEG чрез USB. Аз си мисля за това сега. и се опитва да получи проби от OmniVision или има дистрибутори в Индия.

Това може да е тъп въпрос, но защо хората използват OmniVision сензори, които са много трудно да дойда, докато можете да получите други сензори от Digikey или други много по-лесно? На различни, но свързани с бележка, която микроконтролери ви експерти предполагат, за компресия JPEG от кажа VGA сензор? Най-добър -

[Цитат = amerdsp] Това може да е тъп въпрос, но защо хората използват OmniVision сензори, които са много трудно да дойда, докато можете да получите други сензори от Digikey или други много по-лесно? [/ Цитат] Моля, след някои DigiKey (или друг търговец) номера на части за имиджа сензори, и ние ще представим някои сравнителни критика. [Цитат = amerdsp] На различни, но свързани с бележка, която микроконтролери ли експерти предполагат, за компресия JPEG от кажа VGA сензор? [/ Цитат] Никога не съм чувал за JPEG компресия на микроконтролер. AFAIK, обикновено хората го правят на FPGA или специализиран JPEG компресор ASIC.

[Цитат] Моля пост някои DigiKey (или друг търговец) номера на части за имиджа сензори, и ние ще представим някои сравнителни критика. [/ Цитат] Например Kodak VGA сензор Digikey част брой KAC-9647-ра. Не е сравнима с OV7620? Може би те не са един за едно сравними, но, тъй като OV продукти изглежда, за мен най-малко трудно да се получи, Kodak или Micron от Digikey или всеки друг магазин онлайн са добри алтернативи ... Това, което ме накара да мисля за това е, че е търсил в CMU камера. Те използват сензор OV 6620 PR 7620. Гледах онлайн, за да проверите, който има тези. Всеки магазин има няколко в запас. От друга страна, Digikey или други лица имат стотици сензори на изображението, които могат да бъдат подобни. Как CMU камера съхраняване на изображения върху SD карта? Ако разбрах правилно, те правят компресия на LPC2106 използване libjpeg ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back