Имам нужда от съвети за инфрачервен приемник честота!!

E

expert

Guest
Аз съм с 38KHZ IR приемник, който да получава данни от предавател!! Предполагам, че да генерира 38KHZ честота за предаване на данни, но и да се натъкнете на странни проблем, че съм в състояние да изпрати данни, без да генерира 38KHZ PWM от ПОК (16F877). Въпреки, че данните, които приемник получават не е правилна, но все още успяват да получат!! Необходимо ли е да генерира 38KHZ PMW за изпращане на данни? Може ли някой да ми даде някакъв съвет??

Приемникът има филтър лента преминават в центъра на 38KHz за шум imunity. Предавателят се пести енергия, чрез модулиране на ИЧ кодове на 38KHz.

[Цитат = експерт] аз съм с помощта на 38KHZ IR приемник, който да получава данни от предавател! Предполагам, че да генерира 38KHZ честота за предаване на данни, но и да се натъкнете на странни проблем, че съм в състояние да изпрати данни, без да генерира 38KHZ PWM от ПОК (16F877). Въпреки, че данните, които приемник получават не е правилна, но все още успяват да получат!! Необходимо ли е да генерира 38KHZ PMW за изпращане на данни? Може ли някой да ми дадете някои съвети ???[/ цитат], доколкото аз знам, NT точно е необходимо .... гама пристъп 36 ~ 40kHz Enuff. е Ур приемник TSOP? честота точно 38kHZ използване timer555 response.U THN чек Ур приемник може HV на най-добрите respnse. приемник все още успяват да получат може да б дължи на слънчева светлина. обикновено за проста схема на IR emii-приемник трябва NT HV всяка специфична честота.

[Цитат = Nahian], доколкото аз знам, NT точно е необходимо .... гама пристъп 36 ~ 40kHz Enuff. е Ур приемник TSOP? честота точно 38kHZ използване timer555 response.U THN чек Ур приемник може HV на най-добрите respnse. приемник все още успяват да получат може да б дължи на слънчева светлина. нормално за проста схема на IR emii-приемник трябва NT HV всяка специфична честота. [/ цитат] Да, моя модел приемник TSOP 1138 (38 KHz) така или иначе, thxs ФОТ съветите!! [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 2 минути: [/ цветен] [/ размер] ми инфрачервен приемник могат да получават данни, но данните не е наред. може ли някой да ми помогне!! Резултатът е показано на фигурата. форма на сигнала по-горе е приемник на входа и на сигнала при по-долу е изхода на предавателя.

Има ли нужда от PWM? Само на и изключване е достатъчно и мисля, пожелания Nandhu

Здравейте, Вие трябва да генерира специфична честота, за да генерират данните да бъдат изпратени. В твоя случай би било 38Khz. След това, трябва да прилагат bandpassfilter от другата страна, изключват като голяма част от нежеланите смущения, можете да. След това трябва да генерира някаква проверка за грешки, за да сте сигурни, че получават точните данни. Можете също така трябва да изготвят протокол, който ще бъде достатъчно силна, за да се справят с положението. На интернет има много протоколи за IR, просто да сърфирате в интернет. Във всеки случай, защо не използвате TSOP1738, която вече има абсолютно всички функционалности, строи в и изходът е цифров. Почти не е нужно да правите нищо, за да получат добри данни от другата страна. Да погледнем в този сайт: http://jap.hu/electronic/codec.html пожелания Nic

Мисля, ф shld подходяща верига, тъй като могат да чувство на напрежение (и donno пристъп Ур citcuit) само когато искаш. Започнах да работя със същия приемник веднъж ... БТ "не е всъщност го използват atlast.Try други приемник .. ако лицето probs. TSOP получава грешни данни NT само в нд всъщност, BT и на дневна светлина! така че е трудно.

[Цитат = ScratchBuild] Здравейте, Вие трябва да генерира специфична честота, за да генерират данните да бъдат изпратени. В твоя случай би било 38Khz. Ник [/ цитат] Днес, аз имам генерира 38KHZ от ПОК съчетават wif моите данни за предаване, тя е в състояние да се предават, но получават данните са неверни. има ли някакъв проблем? кодиране ми се отдават за се отнасят по-долу, thxs!!

има ли някой има някаква идея Yi може да изпраща данни чрез инфрачервена връзка, но данните в приемника страна, са неточни???

Мога ли да използват UART да предават и получават данни от използването на инфрачервени?

[Цитат = експерт] Мога ли да използвам UART да предават и получават данни от използването на инфрачервени?? [/ Цитат] Да, можете да.

Аз съм инфрачервен предавател и приемник, както се работи правилно, но само TSOP не е смисъл пеят предавателя извън постави някои моля да ми помогнете !!!!!!!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back