Имам нужда от обяснение от ултразвукови предавател верига

K

Kenryu

Guest
Аз вече построени, че предавател верига и да работят. Но аз се променят R6 стойност (опитайте и грешки), за да получите 40 KHz. Но аз все още не съм много разбирането на начина на изчисление от тези резистор и кондензатор 40kHz честота. Моля, някой да ми помогне.

Тази на осцилатор конфигурация се нарича "релаксация осцилатор". Те не са известни със своята точност или стабилност, но те са евтини и удобен :) точната честота на трептене е функция на логическите прагове на вратите IC1a, б и следователно е трудно да се определи аналитично (и вероятно ще бъде температурата зависи твърде). С C1 е само 180p, паразитни капацитети, свързани с вашата верига оформление - обикновено няколко до 10, на PF - (май) също започват да стават значително, което допълнително усложнява проблема си. Основно правило е, F = 1 / (R6 + VR2) * C1 но прекъсване на N-подход е може би най-добрият начин да отида!

Тогава каква е разликата между тази честота формула F = 1 / (R * C * 2π) с е = 1 / (R * C)? Искам да кажа кога да използвате 2π, за да се изчисли честотата. Аз съм доста обърка, моля.

Ако ще да си спомня една формула, тогава моля само да помним, F = 1 / (R * C * 2π)! ... Правилото на палеца 1/RC Дадох ви е напълно безполезна, за нищо друго :) Хайде да мисля за него, не мога да мисля на * всеки * друга молба за F = 1/RC. Може ли някой друг там? F = 1 / (R * C * 2π) дава ъгловата честота "-3 db за един полюс RC филтър - т.е. филтъра, формирани от един R и C в една високо преминаване или нискочестотен конфигурация,. -3 Db точка, амплитуда е общ филтър спецификация, а също така определя честотата, при която се наблюдава вход / изход 45 градуса с изместване на фазата. Това възниква в резултат на величината на реактивно съпротивление на C = стойността на R в е. Следователно, вие виждате, тази формула се появи във всички видове на места, където фаза / амплитуда отношения са важни, като в описанието на честота на трептене на Wein осцилатор мост и т.н. и т.н. .. Наздраве!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back