Изчисляване на активна и реактивна компонент на мощност сигнал

I

iggyboy

Guest
Започваме с sinwave за напрежение: U (T) = грях (ωt). Тогава ние имаме ток, преминаващ, който изглежда като: I (T) = A * грях (ωt φa) + B * грях (3ωt φb) + C * грях (5ωt φc) + D * грях (7ωt-φd) + ... Какво искам да направя, е да се изчисли на активната мощност (P) и реактивна мощност (Q) или нещо, пропорционални с тези. Това е да се направи с DSP MCU, между другото. Имам фигури в Excel, и аз съм объркан. Поздрави, iggyboy

Само продукт на условията, които имат една и съща честота са средно различна от нула стойност. Активната мощност е: P = 1/sqrt (2) * A / SQRT (2) * COS (-φa) Само първите хармонични (основните) transpoorts активна мощност. След това имате на реактивната мощност, която е подобна: Q = A / 2 * грях (- φa); останалата част на хармоници ще бъде само на интереси, ако имате нужда от Общо хармонично изкривяване (THD) съотношение. Това аз не винаги remenber добре, така че аз ви се отнасят до това: http://en.wikipedia.org/wiki/Total_harmonic_distortion COS (φa) е фактор на мощността. Се надявам, това помага Bye

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back