Изходно напрежение шум спектралната плътност на транзистор

D

deepa

Guest
Наблюдавах изходното напрежение шум спектралната плътност на opamp ми да видите 1 / е структура и след това да го няма стане постоянна (бял шум), но стойността му допълнително се намалява с по-висока slope.Is този 1 / F ^ 2 шум? трябва термичен шум domainate и спектъра трябва да е бял там след.

спектър на шума зависи чисто за околната среда и на материали и дизайн ... Значи аз не мисля, че е възможно да направите анализ на шум, без да имат опит в ръка на нея ...

1 / е niose е трептене шум, което е на ниво устройство ....... Поправи ме ако греша ... Аз мисля, че ние не можем да направим нищо, освен ако не сме се променят по-нови технологии .....

от променящите се технологии, аз съм мисля, че може да бъде намалено трептене шум .... шумът, присъщ на този конкретен материал или дизайн и т.н. могат да бъдат променяни от променящите се параметри, материали, дизайн и т.н. .....

Ефект Flicker шум може да бъде намалено чрез увеличаване на W, както и L на MOSFET транзисторите, като същевременно поддържат W / L константа (за правилното функциониране на веригата). Това следва да се прехвърли на честотата на ъгъл до по-ниски честоти. По този начин вие не трябва да се промени технологията. 1 / е ^ 2, могат да възникнат поради на филтриран бял шум. Полюс, след като е източник на шум ще предизвика 20dB/dec, които могат да се появят като 1 / е ^ 2, но аз не съм сигурен дали това е вашият случай.

В допълнение към входа ieropsaltic, ако сте в състояние да използват PMOS транзистор вместо на NMOS устройство в своя дизайн, това също ще намали 1 / е шум.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back