K
kazimi
Guest
Здравейте! Трябва да се изгради система, която използва за пренос на данни през GPRS (TCP / IP) за контрол и наблюдение на сградата. Идеята е като следното: потребителят може да влезете в (WWW) и след това той вижда негов контрол панел и мониторинг. Данните се изпращат през GPRS към устройството. Това устройство се състои от Калифорнийския университет и GSM модул (е изпълнила TCP / IP, и се използва такъв модул, но аз бях изпращане на SMS-и само). Знам, че един такъв модул трябва да има СИМ карта с публично IP (най-добре е, когато е статичен IP). И аз знам (Опитах се преди това), че няма проблем да се направи предаване модул-> сървър. Тя може да бъде направено чрез стандартните AT команди. Но аз не знам, как да се предават данни в друга посока: WWW -> модул. Добре, аз разбирам, че такъв модул има SIM картата с ПР, но възможно ли е, че WWW ще инициира връзка? Така че, ако сървърът ще изпрати нещо на модул, който ще плаща за това? Не мога да разбера това. Аз ще бъда благодарен за всякакви съвети (имам нужда от това за моята дипломна работа). Поздрави, kazimi