Изпращане на данни от уеб сървър за GSM модул чрез GPRS

K

kazimi

Guest
Здравейте! Трябва да се изгради система, която използва за пренос на данни през GPRS (TCP / IP) за контрол и наблюдение на сградата. Идеята е като следното: потребителят може да влезете в (WWW) и след това той вижда негов контрол панел и мониторинг. Данните се изпращат през GPRS към устройството. Това устройство се състои от Калифорнийския университет и GSM модул (е изпълнила TCP / IP, и се използва такъв модул, но аз бях изпращане на SMS-и само). Знам, че един такъв модул трябва да има СИМ карта с публично IP (най-добре е, когато е статичен IP). И аз знам (Опитах се преди това), че няма проблем да се направи предаване модул-> сървър. Тя може да бъде направено чрез стандартните AT команди. Но аз не знам, как да се предават данни в друга посока: WWW -> модул. Добре, аз разбирам, че такъв модул има SIM картата с ПР, но възможно ли е, че WWW ще инициира връзка? Така че, ако сървърът ще изпрати нещо на модул, който ще плаща за това? Не мога да разбера това. Аз ще бъда благодарен за всякакви съвети (имам нужда от това за моята дипломна работа). Поздрави, kazimi

[Цитат = kazimi] Но аз не знам, как да се предават данни в друга посока: WWW -> модул. Добре, аз разбирам, че такъв модул има SIM картата с ПР, но възможно ли е, че WWW ще инициира връзка? [/ Цитат] Първо, трябва да отворите "сървър" връзка на вашия модул. След това се нуждае вашият сървър да се направи искане до модул точно както всеки друг клиент. Как ще направите това зависи от софтуера на вашия сървър работи (PHP, ASP и др.) С ASP можете да използвате "XMLHTTP" обект. [Цитат = kazimi] Така че, ако сървърът ще изпрати нещо на модул, който ще плаща за това? [/ Цитат] Независимо от това кой instantiates връзката, за сметка мобилен телефон ще бъде изискана за предаваните данни.

Трябва да прочетете в командния определени за GPRS комуникация

Благодаря за отговора. Аз отивам да ползвате: http://download.maritex.com.pl/pdfs/wi/ME3006.pdf AT команди за този модул: http://download.maritex.com .pl / PDF файлове / Wi / AT% 20ZTE.pdf [цитат] Независимо от това кой instantiates връзката, за сметка мобилен телефон ще бъде изискана за предаваните данни. [/ цитат] Благодаря, аз очаквах такъв отговор! Но трябва да призная, че има нещо, че аз не съм сигурен. Така че мисля, че трябва да се установи GPRS връзка, отколкото се установи сървър TCP връзка. Ако искате да изпратите данни, аз използвам + ZIPSEND (изпрати TCP данни за насочване на адрес). Ако serwer (потребител) иска да изпрати данни към модула, а след това го изпраща (с помощта на PHP или ASP) и е някъде буфер и след това на модула страна мога да използвам + ZIPRECV (?): (Prompt да получава данни от Актуални данни за връзка)? Вярно ли е? Най-добри пожелания, kazimi

[Цитат = kazimi] Ако serwer (потребител) иска да изпрати данни към модула, а след това го изпраща (с помощта на PHP или ASP) и е някъде буфериран (??)[/ цитат] Само за да се изясни това, вие ще имате TCP / IP връзка отворен между сървъра и модул, така че данните се изпращат директно между две от тях - това не е "буферен" навсякъде. [Цитат = kazimi] Ако искате да изпратите данни, аз използвам + ZIPSEND (изпрати TCP данни за насочване на адрес). Ако serwer (потребител) иска да изпрати данни към модула, а след това го изпраща (с помощта на PHP или ASP) и е някъде буфер и след това на модула страна мога да използвам + ZIPRECV (?): (Prompt да получава данни от Актуални данни за връзка)? Вярно ли е? [/ Цитат] Аз не съм запознат с модул, който използвате, или това е команда сет, но търсите в документацията Бих казал, че това е вярно.

Здравейте. Аз не искам да отворите нова тема, така че аз съм освежаващо това. Сега чакам за части, затова си помислих, че в същото време мога да се грижи за сървърна част. Но unfotunately аз се провали, и аз не знам защо. Написах прост скрипт в PHP (в действителност, пренаписаха от ръчно). Аз съм в състояние да работи, че на местно ниво използването WampSerwer. Но когато искате да стартирате, че не на местно ниво, аз получавам съобщение за грешка: [цитат] # / ЮЕсАр / местни / хамбар / PHP-р Внимание: socket_accept () [function.socket-приемат]: не може да приеме входяща връзка [ 4]: Прекъснати обаждане система / home/users/kazek/public_html/index2.php он-лайн, 28 socket_accept () не успя: причина: Успех [/ цитат] Предполагам, че нещо не е наред с моя сървър (използвам моя профил на сървъра локализирани в стария си studenthaus). И този проблем наистина ме спря. Опитах се да се използват 2 друг безплатни сървъри, но винаги е имало нещо нередно (като увреждания контакти). Имате ли някакви съвети за мен? Ако е phps проблем, то тогава мога да променя езика за друга (коя?). Като цяло - как може да бъде направено? Къде мога да намеря подходящ сървър (но без?). Аз ще бъда thatnkfull за съвети, защото никога не съм попаднал в планирането, отнасящо се до мрежи и т.н. По-долу ми код: [код] # / ЮЕсАр / местни / хамбар / PHP-р

Благодаря, видях, че урок преди. Аз също притежават програмиране PHP, написани от O'Reilly. Погледнах чрез тази книга, но аз не мисля, че има отговор на въпроса ми. Аз не питам за съвети PHPs, но как да се справят със сървъра (защо ми скрипт е прекъсната?).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back