Използвате ли RTOS за MCUs

M

Mozfet

Guest
Дали това е добра идея, като се използва Salvo RTOS?

Аз съм мислене добра идея за микропроцесорна система или микроконтролер с голяма програма и паметта на данни.

Напоследък започвам проучвания за RTOS и аз съм очарован от possibilités и ресурси ...

Виж също PICos18 за PIC18 LC в www.picos18.com

Бертран

Ако използвате 8051, за един чип с помощта на софтуер и Кайл rtx51tiny.
RTX51Tiny включени в оценката Кайл в http://www.keil.com

Това зависи от типа проект.Това е много полезно, когато вашият проект расте твърде много и когато имате няколко хардуерни устройства, които трябва да контролират по същия път на определени интервали от време.Ако вашият проект е прост, най-вероятно няма да ти трябва.
RTOS не е магия, това е само един различен начин на мислене начин на мислене, която позволява на програма да се изпълнява concurently на аа някой период от време.
Когато се научите как да го използвате, ще можете да тествате програмите си лесно.

Някой от друг форум, които препоръчваме WindRiver предполагам оказва подкрепа на всички много популярни UC или нагоре.Мисля, че дори можете да изтеглите безплатна версия.

gorkin написа:

Аз съм мислене добра идея за микропроцесорна система или микроконтролер с голяма програма и паметта на данни.

можете да се опитате tinyOS прекалено може да се използва за по-малки чипове с ограничени ресурси.

С най-прости проекти, да не използвате RTOS. (Малка Scheduler задача е достатъчно)

Аз средни и големи проекти, разполагащ с много Hardwares и много задачи, които трябва да използват RTOS, но вашия процесор времето, необходимо на всички задачи, които не трябва да надвишава 70%

(използвайте 60%, освен 10% за бъдещето код допълнение към проекта и резервни)
Но за 8 бита хилядни, че е трудно да се намери добра ОС.

Предпочитам RTOS предварителни, защото са малко програмиране режийните за изпълнение на задачите.

7rots51 написа:

С най-прости проекти, да не използвате RTOS. (Малка Scheduler задача е достатъчно)

Аз не обърка за RTOS.В AT89c51 е 4k флаш памет, може би то нужда от външно RAM, не е ли?

Здрасти

Много от 8051 потребители са много ограничени RAM или използват външни RAM, който намалява скоростта на системата, предлагам старите през 8051 ядро и използват новите ядра AVR, които са подходящи за В и нов софтуер нужди, бях 8051 програмист в продължение на 8 години, но за 8 бита в момента, аз работя с AVR, аз не са ограничение, според което са 8051.

Това е много малка Scheduler от Atmel AVR за малки хилядни (мисля, че можете да го пристанище до 8051)
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте 7rots51!

в tinySCH.rar код # включват <iom16.h> е там!
може да ми позволиш ли да знам къде мога да го вземете от?
-Srinivas

RTOS е свободен и които ucontrollers ли подкрепа?Аз също се чудя как работи?Искам да кажа, че е един организиран код, който има някои области, за да попълните?

seyyah написа:

RTOS е свободен и които ucontrollers ли подкрепа?
Аз също се чудя как работи?
Искам да кажа, че е един организиран код, който има някои области, за да попълните?

Привет,

Ако говорим за Rolls-Rois или Порше на RTOS (PIC и AVR), това е сигурно www.pumpkininc.com Salvo ().АЗ използван към работа с някои RTOS и какво открих е, че най-добрият sjust Salvo - той има толкова много възможности, че е абсолютно достоверна ..само най-добрите.
Ако имате пари и достатъчно знания - не hasitate и да залп.
С уважение
Любен

Здрасти

По-горе код може да се намери в списание Atmel AVR 2003 г. за малка (по-горе tinySCH е кооперация).

Това е съвместен Scheduler от p0nt книга (можете да го пристанище, за да AVR лесно, то е за 8051 Keil):
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте 7rots51!

Може ли да поставите там всички източници от p0nt книга?
Те са много полезни.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back