Използване на SPI режим да се намесвам MSP430 с RFtransciever & СД

M

mz8e08

Guest
Здрасти,

Аз съм планира да използва SPI режим, за да интерфейс eZ430-RF2500 с Sandisk Secure Digital карта памет.В eZ430-RF2500 включва MSP430 микроконтролера и CC2500 RF приемника.Според схематични, приемника RF интерфейс на MSP430 използване на режим SPI, като се използва SOMI, Симо, SCK, STE (за чип подбор) крачетата на MSP430.

Проблемът е, мога да свържете MSP430 SD карта с помощта на един и същи набор от въвеждане на кабели (SOMI, Симо, SCK, STE)?В този случай, предполагам, MSP430 е господар, както RF приемника и SD карта, са роби.Ако е възможно, как да се използва STE сигнал за извършване на подбор роб.Цялата информация, аз имам е, че чип подбор може да се направи с помощта на STE, но не по-подробни примери, за да го докаже.

Благодарности

Здрасти

Да, всичко, което е нужно е да използвате различен CS (роб изберете) за всеки роб устройство)
Бих искал също добави използването на пръстен буфер и някои на програмен продукт за всяко устройство

Всичко най-хубаво

Боби

Ако часовникът ставки на Ур картата с памет и ф RF интерфейс мач може да използвате Daisy верижното техника.
Когато продукцията на един роб минава през други преди достигане на контролера.
Същото е случаят с вход.
В Daisy верижното U техника не се нуждаят от роб изберете.

Здравейте Bobcat1,

Доколкото знам, има само един CS pinout в микроконтролера MSP430.Как да добавите друг CS за второто устройство роб, ако се прилага тази конфигурация.

БлагодарностиAdded след 20 минути:Здравейте Dharanidhar,

Изглежда, че на маргаритка верига е добро решение също.

Но, аз опитах да проучи Схема на eZ430-RF2500, и аз не съм сигурен дали MSP430 е свързан с RF2500, които използват единната магистър-роб SPI автобус изпълнение.DO U има някаква идея за това?Ако двете устройства са свързани по този начин, аз съм притеснен, че за Daisy технология верига не може да бъде използван.

Друг въпрос е, дали MSP430 верига подкрепа Дейзи.Има всички микроконтролери, които включват SPI режим верига подкрепа Дейзи?

Благодарности

Дейзи верижното е външна конфигурация SPI и то няма нищо общо с контролер
Тя представлява начин на сериен интерфейс линии са насочват чрез външно роби

Имам преминали през schematic.It е свързано в едно-единствено капитанът роб configuration.With този форум мисля, че не е възможно да се свърже в Daisy верига mode.The линии капитана роби са пряко насочва към RF2500.

U могат да планират тя други way.Try да спре Мишо, MOSI, SCLK, CS линии от борда.
свърже тези редове с капаче входа и на изхода от капаче трябва да отидете в Ур чип с памет.
използва инвертор за CS и се свържете с карта с памет.

Опитайте се да даде възможност на резе U, когато искаше да маршрут данни на картата с памет.

Здравейте dharanidhar,

Не е проблем да спре Мишо, MOSI, SCLK, CK линии от борда.

Мога ли да свържа тези редове директно в паметта на чип без ключалки?Аз не знам защо да използва ключалки.

Ако използвам ключалки, не ми трябва да се осигури extral даде възможност на сигнала?

Благодарности

Аз не знам как SPI на MSP340's производител единица, но има две възможности:
1 STE чип-sleect продукция се твърди, автоматично от хардуера, когато SPI-предаване започва
2 STE трябва да се твърди, от вашата програма само преди SPI-предаване ще бъдат стартирани

Ако ситуацията е (1), тогава вие трябва да използвате каналите схема за маршрута STE на избраните периферни, като се използва друг изход CPU-лайн като селектор

В случай, (2), трябва да изберете друг изход от процесора като нов чип-изберете
и твърдят, че да изпратят на нови периферни.

В двата случая, Симо, SOMI и SCK линии отидете на всички периферни устройства

Уейд Hassler

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back