Използване на FM радио, цифров висока побитова скорост на данните връзка

A

ahmad_abdulghany

Guest
Аз се опитвам да използват FM Радио IC tda7000 (намери своето информационен лист тук: http://www.semiconductors.philips.com/acrobat_download/datasheets/TDA7000_CNV_2.pdf ) Проблемът е, което искам За да го използвате в цифров висока побитова данни сочат процент Може да Simpy известие от своята лист с данни, че има 10kHz BW AF филтър (LPF) като последния етап, този филтър ще ограничи битрейт до около 9600 максимум paud .. Мислех, че за увеличаване на битрейт от каскадни друг HPF с този филтър като компенсация да го ... Това HPF трябва да имат едни и същи cuttof, или дори по-ниски cuttoff да получите почти бяла лента (плосък лента) отговор .. Смятате ли, че това е изпълнимо метод за? Също така, как мога да се характеризират IC филтър, за да бъде в състояние да вземе решение за действителното C / CS на HPF, да бъдат проектирани? Имам нужда от коментари Благодаря предварително, Ахмад,

Вашият метод ще доведе до проблеми за повишаване на шума. Може би е по-добре подслушване на сигнала преди усилвателя и, с помощта на външен един от правилното пропускателна способност.

[Цитат = банален] метод ще доведе до проблеми, повишаване нивото на шума. Можете ще бъде по-добре подслушване на сигнала преди усилвателя и използването на външен един от правилното пропускателна способност. [/ Цитат], за да мога да направя това в случай на TDA7000?

Hmmm, 10 KHz е малко ниско. Повечето FM аудио радиостанции имат lowpass филтър по-скоро като 15 KHz. Това е така, защото те пъти групата в продължение на нещо като 19 KHz и използване на честоти над това за другата страна на стерео аудио. Така че, ако не LPF бейсбенд неща, в крайна сметка с един канал L + R разпространение и в другите канал за LR, и ще получите боклук за аудио. ROHM прави стерео чип, който е добър до 15 KHz, на BH1415F

[Цитат = biff44] Хммм, 10 KHz е малко по-ниско. Повечето FM аудио радиостанции имат lowpass филтър по-скоро като 15 KHz. Това е така, защото те пъти групата в продължение на нещо като 19 KHz и използване на честоти над това за другата страна на стерео аудио. Така че, ако не LPF бейсбенд неща, в крайна сметка с един канал L + R разпространение и в другите канал за LR, и ще получите боклук за аудио. ROHM прави стерео чип, който е добре до 15 KHz, BH1415F [/ цитат] трябва да съм с битрейт по-висок от няколко hundereds на Kbits / сек (надявам се всъщност, за да се постигне една или повече Mbps) Поздрави, Ахмад,

натрупването в IF филтър ще ви предпази от малко проценти над 50 Kb / s. За FSK, честотна лента на сигнала е около 3-4 пъти по-малко процент. Трябва да се опитате някаква форма на 802,11 предаване. Тези модули са ниска цена.

[Цитат = банален] натрупването в IF филтър ще ви предпази от малко проценти над 50 Kb / s. За FSK, честотна лента на сигнала е около 3-4 пъти по-малко процент. Трябва да се опитате някаква форма на 802,11 предаване. Тези модули са ниска цена. [/ Цитат] Съжалявам, но това, което е 802.11 предаване?! Също така, аз все още трябва да знаете за TDA7000, е невъзможно да се получи с битрейт по-висок от граница и разказа за по-горе?! Надявам се да видите лист с данни и да ми каже .. Благодаря ви много за помощ, Ахмад,

802.11 е стандарт за предаване на данни до 56MB / s. Тя се нарича също WiFi и няколко други имена. http://www.dlink.com/tutorial/wireless/ е страница с често задавани въпроси за един производител на тези продукти.

[Цитат] този филтър ще ограничи битрейт до около 9600 paud максимум [/ цитат] Искаш да кажеш, тя ще ограничи скоростта символ на 9600 бода. Битрейт и сКорост не са едно и също нещо. [Цитат] натрупването в IF филтър ще ви предпази от малко проценти над 50 Kb / сек [/ цитат] Не е задължително. Това зависи от схема за кодиране и съотношението сигнал към шум. FSK е един бит на символ. Carrier с по-ниска честота = 0, превозвач при по-висока честота = 1 На теория можете да използвате четири различни frequencys превозвача да представлява 00,01,10,11 или да предприеме по-нататъшни и използването на осем, шестнадесет или повече превозвач frequencys. На практика това бързо се получава трудно да се декодира. По времето, когато имате DSP във вашия приемник може и да изхвърлите евтини FM IC и да използва нещо като OFDM. Шанън закон дава на максималния възможен битрейт, които могат да преминават през канала на особените ширина и S / N съотношение.

Се опитва да приложи под-превозвач модулация за FM радио. Стандарт на RDS дава 1,2 Kbps, и DARC дава 16kbps. Вие може да искате да погледнете тези. Все още можете да споделите с окупационните аудио има пространство за излъчване. Вижте FM demod IC SA605 за по-голяма честотна лента.

[Цитат = taka_taka стандарт на RDS дава 1,2 Kbps, и DARC дава 16kbps. Вие може да искате да погледнете тези. Все още можете да споделите с окупационните аудио има пространство за излъчване. Вижте FM demod IC SA605 за по-голяма честотна лента. [/ Цитат] Какви са тези две стандартни? Искам да знаете за тях, че IC, аз имам фиш, но тя не е налична тук на моето място, TDA7000 не е също на разположение тук, но аз вече имам някои части от него!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back