Изображения от LinHong и RaymondThai

O

ongdia02

Guest
Здравейте, аз просто да се насладите в този форум. Току що прочетох някои вашето съобщение за пръстови отпечатъци, особено за извличане на функция (с използване на методите на Лин Хонг и RaymondThai). Сега, аз съм учи за тези методи (подобряване на изображението от Хонг Лин и RaymondThai). Ако не сте unplease, моля обяснете нещо за мен. Имам въпрос, както следва: В тези хартия, когато оценка на местните orientationg изображение или честотата на изображението, Лин Хонг разделят изображението в non_overlaping блокове (WxW) и се изчислява на ориентация на центъра пиксел във всеки блок и да го настроите като локална ориентация на това блок. Така че, аз съм прав? ако кажа, че изображението (размер N х N) ще имат съответните местни матрица ориентация като размер (N / W х N / W). Искам да кажа, че авторът не изчисляване на ориентацията на всеки пиксел от изображението, той само се изчисли ориентацията на центъра пиксел на всеки случай на припокриване блок (Ш х Ш). Благодаря предварително.

Да, прав сте. Той изчислява само ориентация на център пиксела, и това е ориентацията на блока. Мисля, че това е достатъчно ефективна, ако използвате 5x5 маски или 8х8 маски. Ориентацията на един регион е почти същото. Както и да е, вие също може да изчисли ориентация на всеки пиксел, вместо да използват маски. Можете да получите код например в http://www.csse.uwa.edu.au/ ~ ФК / изследвания / MatlabFns Името на файла е ridgeorient.m

Са кодирани в Visual C + +, както и препратки към fvs в sourceforge.net. В този проект, виждам, че те се изчисли orietation на всеки пикселите в изображението, аз не знам защо го правят, защото след метод на LinHong не се наложи да изчисляват ориентация на всеки пиксела на изображение (само центъра пиксела), ако ние изчисляваме ориентация на всеки пиксела като проект fvs, то ще се губи много време. Имате ли някакви идеи за това?

Аз не съм сигурен каква е разликата между тези два метода. В действителност, открих, че намирането ориентация на центъра пиксела е достатъчна. Тя може да се пести енергия на изчисляване. Както и да е, аз не може да ми код работи, ако следват уравнения от Лин и Реймънд. Може би, има си грешки в моя код.

Аз правя един и същ проект тук. Имам въпроси за оценка на честотата на билото. може ли някой да ми помогне, обясни метода как да получите оценка на честота, въз основа на Хонг и Анил K Jain IEEE вестник? или всякакви други методи, които съществуват. всеки източник на код за оценка на билото честота в MATLAB АД, споделяне тук ... THX B4 ..

Опитайте се погледнете на този сайт: з ** P: / / www.csse.uwa.edu.au/ ~ п.к. / изследвания / MatlabFns Има много кодове за разпознаване на пръстови отпечатъци. Вярвам, че има код за оценка на честотата на билото.

anywawy, това, което е стандартен размер за изображение на пръстови отпечатъци??

Аз не мисля, че има стандартен размер. Зависи от това какъв метод да използвате в подобряване и признаване. Важно е тази функция е останал.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back