Измервателни Capacitance точно

T

Trishool

Guest
Здравейте Имам нужда да се измери капацитет от 300pF да 370pF за скала от 0 до 10V на изхода всяка верига много надеждни, и линейно е най-добре дошъл, ще обичам ако се основава на PIC, 8051 или чисто аналогов, но трябва да бъдат в състояние да Промишлени приложение.Благодаря Момчета
TrIsHooL

Следната схема мост е трябвало да бъдат линейни при импеданс.В горната част на моста е управляван от един сигнал АС.В лявата страна има два 370 PF кондензатори в двете направления с дъното основава на ръката.В дясната част е най-отгоре 370 ПФ и в долната си кондензатор.Номерът е да се сложи OP AMP между кръстовищата на лявата и дясната страна на моста и изхода към долния край на долния кондензатор от дясната страна.Продукцията напрежение ще бъде пропорционално на сензора си кондензатор реактивно съпротивление в повече от 370 PF заслужава.Отидете от напрежение към капацитет на вашия нагоре.

Един недостатък на тази схема е, че си сензор кондензатор трябва да е плаваща и трябва да се свърже с него, с къси води.

банален, Бихте ли се дадат някои схеми BTW аз съм с един сензор за влага и не искате да използвате 555, тъй като те са намекна, че е това, което някои нелинейни, не мога да се толеранс от грешка 2% при четене.
Благодарности
Цв

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back