Измерване на времето на изпълнение на рутинните

T

tom12sg

Guest
Здрасти,

Имаш ли представа как мога да се измерва времето на изпълнение на рутинните, написани на езика C под Keil компилатор?
В целевата точка мога да посочите часовника честота използвани и специфичните mcu да бъдат използвани.
Под дебъгер Мога да видите покаже сглобени код, но щеше да е загуба на време и много гума за изчисляване на линията от линията, както и някои имат различни изпълнение цикъл.Имам опит в изпълнението анализатор, но той не ми даде точно време в срока на цикъл ...Може би аз не разбирам как да го използвам.Мисля, че трябва да има някои Keil средства, за да се изчисли е не, моля някой научи и съвети мен.

Благодарности.

С уважение,
Том

Може би използвате таймера?Аз не знам какъв чип, който използвате, но ако става дума за C, мисля, че това е един лесен начин.Или използвайте симулатор, ако Keil има такова нещо.Спомням си, че високите технологии
на HI-Приливът може да се използва за правене на снимки с това.

Здравей tom12sg,

Ако искате (CAN), се използва за закрепване към mesure периода на рутинни / функция.

Наздравици!

Мисля, че трябва да използвате за изпълнение анализатор.Тя ви дава най-много,
мин. и средното време на изпълнение.

Друго решение (не е толкова добър), е да използват breakpoints, преди и след функция повикване.Тогава трябва да anotate щатите и да направи substration.

С уважение,

nex написа:

Здравей tom12sg,Ако искате (CAN), се използва за закрепване към mesure периода на рутинни / функция.Наздравици!

Някои сглобяващи имат възможност да разчитат цикли.Може би няма твое също.

Или може би ще намерите една и фуражите, че сегментът на кода, който се интересува
инча
С някои микропроцесорни семейства (като тези, с prefetches и тръбопроводи), това не е добър показател за действителното изпълнение време.

Прекъсва, ДМА, други автогара мастеринг устройства (може би дори и интегриран трасирате, аз ще трябва да се провери) могат да крадат по време на цикъла на реалното изпълнение, докато устройствата с регулируема часовници могат да имат различна wildly изпълнението пъти дори без цикъл кражба.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back