Измерване на Консумирана мощност

J

jumpjack

Guest
Купих [URL = http://store.dmail.it/prodotto.php?cod=152437] устройство, като това [/URL], което позволява измерване на консумацията на енергия от електрически уреди. Това е много полезно, но това само показва текущото потребление, а аз бих искал, да бъде в състояние да следите някакъв вид на дневната графика. За съжаление, всяко правомощие дървар намирам internt hunderds разходи или хиляди долари, а това струва около 40 $. Така че си помислих:, тъй като тя показва данни върху дисплея, би могло да бъде възможно да прикачите PIC верига за декодиране на номера и да ги съхранявате като аз предпочитам?

Виждал съм сеч на електромерите, не много по-скъпи, ще се опитам да намерите някои от тези първи.

[Цитат = FVM] Виждал съм сеч на електромерите, не много по-скъпо, аз ще се опита да намерите някои от тези първи [/ цитат] в Google форма месеца, с не lucck. : Вик:

уверите, че е възможно да се свърже с LCD, но тогава ще трябва да напише софтуер, който да действа като едно цяло ... 0x41 0x56 0x45!!

Намерили интересно устройство в немски Conrad Electronic. Тя съхранява енергия измервания за карта с памет. Не мисля, че това е уникален.

[Цитат = Фреди Шопен, че е възможно да се свърже с LCD, но след това ще трябва да напише софтуер, който ще действа като един ... 0x41 0x56 0x45!! [/ Цитат]??? :?

не се очаква, че метра изпраща данни на такива LCD в някои лесен начин, нали? ако това е мултиплексирани дисплей трябва да се напише код, който ще бъде в състояние да декодира потока данни - този софтуер ще трябва да действа като LCD, по някакъв начин. 0x41 0x56 0x45!!

Мога ли да се "комбинират", тези устройства, за да получи това, което имам нужда?!? [URL = http://www.ce-transducer.com/power_transducer.htm] link2 [/URL]

би било достатъчно да се направи текущ метър с малки и точно резистор, и някои прости печалби. отколкото да го свържете към ADC в Калифорнийския университет и тук и да отидете. 0x41 0x56 0x45!!

ти не си ми помогна толкова много ...

можете да се развива този вид на устройството с помощта на stpm01 мощност измерване IC ST

Да, това е възможно. Тя ще изисква от вас да намерите информационен лист за LCD, привеждането на всички кабели, които да PIC и да направи програма, за да декодира сигнала. Дали или не е умно нещо да направя, аз се съмнявам. В другата си пост, да можете да използвате LabVIEW модул придобиване да чете м мощност изход, но ще трябва да се направи програма в пакет LabVIEW. Отново, това е много по-прости, за да купят устройство за работа. Вече има връзка към метър, който прави това, което имате нужда в Conrad Electronics. Единственото нещо, от което се нуждаете са адаптери, за да бъде в състояние да включите на този уред в италианското контакта и да включите своя товар в глюкомера. Не губете време, както вашите и нашите, в безплодни опити да се спестят 10 евро.

да ми го изпратите, моля [E-mail] justformahmoud@yahoo.com [/Email] не може да го изтеглите

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back