Изграждане на ADF (Automatic Direction Finder) за авионика

B

boy

Guest
знам, ADF работи, като с помощта на кръгови масив от посока антени. Той използва диоден детектор за всеки елемент и сравни получената мощност между всички елементи. Този с най-силен мощност е изобразен посока. Масивът е кръгла. Тъй като вие сте пилот, може да са видели някои от този масив на летището.

Отказ, Благодаря, аз вече са намерени преди нещо подобно на: Може би ще направя някои тестове с това. В средното време да разбера, че ADF антената се използват две бобини на 180% и от mesuring сигнала, те carlculate ъгъл. Аз трябва да замени на ръководената от дисплея, аз не пространство на моя dasboard повече. За приемник вече са намерени на Elektor някои идеи в magasine от февруари 2001 г.. ж.к.

Здравейте! Old ADF системи, използвани отделни антени. А антена, обикновено се намира на дъното на самолета, това е плоска антена. "Активна" антена "дълга жица", тя отива от опашката до върха на кабината: да разгледаме някои от старите самолети Piper Cherokke (виж http://???.ktctech.com/ pa28.htm за пример) Надявам се, това може да ви даде практична идея на темата. Ciao

Здравейте, аз съм инженер авионика и аз да се справят с ADF и други airborn авионика от 1997 г. насам. ADF използва две антени, и двете от тях е в долната част на фюзелажа един от тях се нарича "антена" wcich, който използва, за да реши посоката на сигнала и реле на изхода въртящ гониометър, че в част, се движи указател . Другата се нарича "чувство антена", който се използва за получаване на аудио сигнал станция на земята, а също и да romve на amibguity. Аз не съм сигурен, че сега, защо се нуждаем от вашата система, за да бъде цифров, може да приложи аналогова система в samall размер, но ще постави reciver, където всички в fuslage с напускане добро място за индикатор на dashbord. какъвто и да е начин, болни опитам да ви дам повече подробности за дизайна на Circuits ADF по-късно. Ще можете да ме suply с Ур директен е-мейл адрес, си много по-лесно да се свържем с Вас плюс, че им нов тук и аз не знам как да manibulate това. Im сигурен, че ще figuer тази извън добър късмет goher

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back