Изготвяне на проект на за изключване да се превърне в един светодиод

J

jcheng03

Guest
Имам въпрос викторина.Имам п-канал и N-Channel биполярен транзистор, резистор, един светодиод, 2 такт бутони, източник на захранване.
Необходимост да се изработи схема, когато натиснете на бутона веднъж и освобождаване, светодиода ще включите.При натискане на бутон разстояние от веднъж и освобождаването на светодиода ще угасне?
Имаш ли представа?Моля помогнете?

jcheng03 написа:

Имам въпрос викторина.
Имам п-канал и N-Channel биполярен транзистор, резистор, един светодиод, 2 такт бутони, източник на захранване.

Необходимост да се изработи схема, когато натиснете на бутона веднъж и освобождаване, светодиода ще включите.
При натискане на бутон разстояние от веднъж и освобождаването на светодиода ще угасне?

Имаш ли представа?
Моля помогнете?

Благодаря за вашата помощ.Въпреки това, изглежда, че ще стане, ако ключовете са permenantly включите / изключите.Ако използваме бутон такт STSP моментно ключ.Тя не работи?Моля, съветва или всякакви други коментари?

jcheng03 написа:

Благодаря за вашата помощ.
Въпреки това, изглежда, че ще стане, ако ключовете са permenantly включите / изключите.
Ако използваме бутон такт STSP моментно ключ.
Тя не работи?
Моля, съветва или всякакви други коментари?

Тестът въпрос е да се използва такт натиснете бутона STSP, когато натиснете веднъж и освобождаване, така че само един импулс генерира.Как да проектират това?като държавна машина???
Флип флип искали?някаква идея???

Писта, предложени от Стефано прави точно това: един кратък положителен импулс за началото и светодиода свети, един кратък импулс на СТОП и светодиод изгасне ..

С уважение,
IanP

След внимателно преразглеждане на circult, аз разбирам сега.Благодаря отново.Харесва ми този сайт много ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back