Избор на technologysuitablefor дизайн

A

analog2003

Guest
Здравейте всички, Има ли някакъв начин мога да преценя коя технология е най-доброто за моя дизайн? или това е просто случаен избор, която се използва дадена технология. Аз съм в заблуждение, на които да се използват, CMC CMOSP18 Design Kit на 0,18-микронна CMOS технология от TSMC или на CMC CMOSP13 Дизайн комплект за IBM CMRF8SF DM 0.13 микрона технология CMOS. Аз съм проектиране ОП усилвател за конвертор прилагане на определена нелинейна данни. Благодаря предварително за вашата помощ.

Не мисля, че някой тук наистина знае кой CMC (различни от мен, може би) ... IBM cmrf8sf (cmosp13 в CMC) е страхотно, аз просто представи Fab в него. лесно да се създаде, pcells за всичко, mosis е чудесно и с подкрепа. TSMC 0.18 (cmosp18) е добре, ако сте нов ритъм, не много сложен комплект, но не е много здрав. не pcells, не може да се извлече индуктивност, твърде скъпи за FAB. имейл е изпратен известно време, около края на 2007 г., че всеки трябва да премине от 180nm до 130nm, ако те искат да Fab в бъдеще, защото цената на 130nm слезе много, докато разходите на 180nm отиде много.

Благодаря за информацията. Имам Използвам каданс от доста време сега, но това е първия път, когато правя чип дизайн. Така че аз започнах моя дизайн в 0.18um технология. Изглежда, че преминаването към 0.13um е добър вариант, като се има предвид, че има около 4-5 FAB провежда всяка година. Какви са процес опции за 0.13um технология?

всичко изброено тук: http://www.mosis.com/ibm/8rf-dm/options_ibm_8rf-dm.html , ние използваме DM 3-2-3 с опция MA метал метализация. ако искате да използвате друг вариант (т.е. друг DM стак, ние нямаме LM), трябва да говорите с mosis първо да се направи, че е ОК.

избор на технология на ограничават какво трябва, но 130 е добър, колкото сега FAB suporting добро за 130ф

Какво ви VDD? Какво се изисква BW? Струва?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back