Избор на правилното тел за феритна сърцевина

X

xyz9915

Guest
Моля да ми помогне, че как мога да определя подходящ размер тел в SMPS за изграждане на феритни ядро трансформатор.

Има много таблици в мрежата с диаметрите на телта в сравнение с настоящите. За определяне размера, трябва да знаете честотата и ток.

Ако знаете линкове моля да ми предостави. Благодаря

Класическият стара книга "Soft ферити - Имоти и приложения" от ЕК Снелинг дава много уравнения и теория за индуктор и трансформаторни ликвидация дизайн, по-специално много важно близост ефект. Аз не съм сигурен, ако вашето състояние начинаещ ще ви позволи да видите този форум: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=86869 Тази книга се известно усилие да се използва. Нови книги могат да съществуват с по-лесен за използване дизайн водачи. Или може би софтуер, като например "Magnetics Дизайнер" Intusoft. Всеки, който има предложения?

Също така Epcos ферит дизайн инструмент могат да бъдат полезни Благодаря за напомняне книга Snellings!

[Цитат = echo47] Класическият стара книга "Soft ферити - Имоти и приложения" от ЕК Снелинг дава ... [/ Цитат] Здравейте. Знаете ли къде мога да свалите тази книга?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back