D
djnik1362
Guest
Здравейте имам 8-битов трансфер на данни, които свързват няколко Буфери и лостчетата, за да microcontrller AVR. Искам да свържа FPGA на автобус, така че мога да си общувам с FPGA. Аз решавам да се използва 8-битов лостче за подаване на данни автобус до FPGA като вход и 8-битов буфер, за да получите данни от FPGA и изпраща данни BUS. Мога да използвам "Inout" структура в FPGA, но аз предпочитам да използвате по-горе структура. Да предположим, че аз имам 5 блок на софтуер в FPGA, които имат 8-битов изход, че трябва да се хранят на автобус. Свържа A15-A13 адрес BUS FPGA, за да мога да избера 8 блок от FPGA. Аз използвам 8x1 8-битов MUX в FPGA, че с A15-A13 сигнали и за развитие на селските райони сигнал изберете блокове изход, за да се свържете към BUS. Мисля, решават да създадат 3 софтуерни блокове, които имат 8-битов входове от трансфер на данни. Идеята ми е да се използва Demux в FPGA и 3, 8-битов D-FF за всеки блок, че с "posedge" на WR сигнал резето на данни BUS до правилното D-FF. Аз пиша код в Verilog и симулира тази структура с Xilin ISE 9.1 и работи правилно. Имам нужда от вашите идеи, че ако тази конфигурация работи на практика. Благодаря за вашата подкрепа.