ИДЕЯ!

R

rednewguy

Guest
аз имам една идея.
приемем, че аз съм на място, където аз cudnt достигне кулата.някой, някъде по-близо "х" е там, който може да достигне до кулата.А също така той е в пряка видимост с мен.
Искам да направи комуникацията с кула, през "X", така че аз мога произход на повикване или присъства на повикване.възможно ли е да направи комуникацията между мен и "х", без помощта на кулата.

благодарности

Моля, дайте си теми значим обект линии например "реле за базова станция не" "ИДЕЯ!"

Това се нарича мрежа в мрежа.Налице е много по интерес към тази идея в последните няколко години.

Аз не съм наясно, на окото мрежи между преносими устройства, които работят добре.Мрежа мрежа е по-подходящ за свързване базови станции заедно.Има безжичен интернет доставчик като Telabria, които използват покрива точки за достъп, които реле данни помежду си, така че те не са за сметка на инсталиране на наети линии до всяка точка за достъп.

Съчетаването между преносими устройства има много проблеми.Мобилни телефони и цифрови радио глас обикновено transmitt и receve в различни групи.Приемниците само покриване на frequencys използвани от базови станции и не може да бъде настроен за TX frequencys на други телефони.

Ако имате нужда от слушалки за да слушате на една и съща група, че други са апарат за предаване имате повече проблеми със силни сигнали от близките телефони причиняват desensatization приемник.

Животът на батерията ще бъде голям проблем за портативни устройства.В лаптопа ви обикновено имат 10mW WiFi предавател и физически голяма батерия.В мобилен телефон имате 1W или 2W предавател и една малка батерия.

Wifi точки за достъп и мобилни станции за телефон база transmitt пакети всяка секунда.Вашият преносимо устройство, ако знае, че е в обхват, тъй като могат да чуят на базовата станция.
Пейджъри увеличават живота на батерията, като с базовата станция казват "не повече съобщения за group2, можете да изключите вашия приемник за няколко секунди, за да спестите енергия".
С две сефте често да предава на всяка друга силно ще намалите живота на батерията.

Ако мобилен телефон само преговаря реле, когато иска да направи изходящо обаждане може да не е твърде лошо.Ако искате да кажа телефони в контакт, за да може да получава входящи повиквания тогава ти или

а) Вземете базова станция, за да получите всички телефони може да се излъчват контакт поговорка "телефон 123456 чуваш ли ме?"което убива everyones живот на батерията

или б) Вашият телефон трябва да предаде често.
Апарат за телефон е много по-пътя nulls загуба и поради многопълните прием от телефон до високо базова станция.Ако сте в мазето и ти арго добивам връзка с база от хората, които вървят покрай сградата с телефони в джоба си ще трябва да renogotiate постоянно и други телефони движение във и извън обхват.

I'v наблюдава експеримент с WiFi мрежа в мрежа между много хора с лаптопи.Той работи много зле, но за не-основните причини.
Най-големият проблем беше, че имаше около петдесет точки за достъп и стотици на лаптопи в областта.2.4GHz бе един непрекъснат сблъсък като устройства, предавана чрез взаимно и usfull честотна лента е близък до нула.Следващият проблем е, че когато един човек рекламират маршрут между жични локална мрежа и мрежата на окото всички окото честотна лента бе взето от мегабита излъчване на трафика, генериран от Windows машини използват работната група мрежи (нещата мрежа съседство е типично Microsoft bugware и работи много, много зле със стотици машини в един и същ домейн излъчване.) и агр наводнения.

Протоколи за маршрутизация като BGM обикновено се използват за кабелна мрежа работят много зле, когато възли са маршрутите до много други възли, които са contantly идват и си отиват и имат значителни пакети загуба на връзките.

Има няколко софтуерни пакети, направени specifcally за окото мрежа.Момчетата на meshcube в Германия направи някои много хубаво малко boxs с две радиото, 200MHZ процесор работи на Debian и мощност до избор на CAT5.

Тази идея е подобна на Предаване (ПР) технология.

> Е подобна на тази идея Предаване (ПР) технология.

Не, мобилен телефон за ПР функцията комуникира чрез мобилни станции телефон база, както обикновено, а не директен телефон за сефте.

Благодаря за информацията Throwaway18.

DO U са всеки документ или книга, посветена на тази технология?

и тази идея (..!!!!) е някак си, подобни на технология за ПР като TETRA.този стандарт ETSI поддържа два режима: директен режим на работа (DMO) & Trunked режим на работа (TMO). в първите (DMO) страна може да комуникира с преносими се нуждаят от някаква инфраструктура, в допълнение към кулите ..!
за повече информация за търсене в Google за TETRA DMO ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back