Земя и неутрални са свързани помежду си

E

eem2am

Guest
Съжалявам за тъп въпрос ......

Но в панела доставка Мрежово услуга, Земята и неутрални проводници са свързани заедно.

Така че, защо притеснява като Земята, на живо и неутрална до 3-тел SMPS офлайн?

Земята и Неутрални са свързани помежду си.

Защо просто не се свържете на живо и Земята
ИЛИ ...Живея и неутрална

Неутралната е свързан с метална пластина, заровени в земята на предаващата станция.

Земята е свързан с метална пластина, погребан близо до мястото на използване.

Неутралната се използват за осигуряване на позоваване на линия предлагане.
Земята е за защита на оборудване, като се свържат да потенциал, че земята е същата като на използване, за да потенциална разлика между потребителя и оборудването е ниска, ако не нула в случай на неуспех.

Аз никога не са чували за Земята, свързани заедно с неутрална като неутрални идва от трансформатор.

Надявам се това да помогне.

Аз съм много сигурен, че при трансформатор под-станция, която съществува само пред вътрешния собственост, неутрално е свързана към Земята.

Това е, неутрално, в СРЕДНО на този трансформатор, е свързан към земята?

Различни заземителни мерки са били използвани thrue историята на електрическа енергия, и са в различен някой все още са в употреба днес.Те имат различни последици по отношение на електрическата безопасност.Отделно от общоприетите правила IEC, допълнителни национални правила са в сила.За обща терминология и обяснение, вижте http://en.wikipedia.org/wiki/Earthing_system

Както може да се види тук

http://www2.theiet.org/Publish/WireRegs/WiringMatters/Documents/Issue16/2005_16_autumn_wiring_matters_earthing_your_questions_answered.pdf

... фигура 1, горната част на втора страница ... Това е най-често срещаните TN-S система ........ земята и неутрални са свързани помежду си ......... те са едни и същи възел .

така че защо да са те двамата взети на оборудване?

те са едни и същи възел, и непременно ще трябва да приеме една от тях на оборудване-сигурно?

Електрически инженер трябва да знае отговора от кабинета си!В кратка, трябва да гарантира, че съединител PE предоставя надеждна връзка земята и не могат да изпълняват опасно напрежение във всички случаи на счупени проводника, късо съединение и претоварване.

Така, PE (защитни земята) трябва да бъдат отделени от неутрални в инсталацията и не се разрешава да извършва натоварване ток, докато неутрален трябва да бъдат изолирани срещу случаен контакт толкова добро, колкото на живо.

Вие със сигурност може да го разбера себе си, когато помисли за различни случаи на неуспех.

for respective regulations.

Вижте IEC 364-4-41 Защита срещу електрически шок
за съответните нормативни актове.

Ако сте разбрали защо Земята & Неутрален е свързан в трансформатора и POA на помещенията, вие също трябва да се разбере защо ние пуснете, N & PE до всички точки!

А & N са ФАЗИ предоставяне на актуални към веригата, PE е за защитни земята под вина.

Неутралната "трябва" да бъде на Земята потенциал, но при различни условия, това не винаги е така.Помислете за грешки, а също и трифазни трансформатори, жични звезда, с хармоници и небалансирано натоварвания.

Помислете за потенциала (игра на думи възнамерявам) комбинация на текущите пътища при различни условия за грешка, особено когато се включва и контакт с хора.

Добре, това нещо е, връзката Земята лисици мен, защото континентална Европа се удобно и без никакви връзки Земята, за да им стоки за бита.

I Dont разбирам защо ние в Обединеното кралство нужда от нея (Земя връзка), когато в континенталната част на Европа не

Аз не виждам, че Великобритания има различни норми за безопасност.Има очевидно различни навици.

Разбрах, че причината за използването на земята като еталон в електрическата мрежа, защото ако е свързан захранващи електрически апарати страда физически щети са такива, че живеят докосва връзка метал външната обвивка, а след това голяма текущата биха се на земята и удар на бушон.

това би де-активирате оборудване, така че ако човек се допря до повредени съоръжения с две ръце, после един голям шок текущата не биха се в сърцето на човека и ще ги убие, тъй като бушон Взривиха.

Другата причина за заземяване, както аз го знам, е за електрически шум, филтриране .... където общата режим шум се филтрира на земята.
-Това се разглежда, ако построи кристал AM радио, и обикновено имам навик работа до земята ви позоваването чрез пряко го свързва земята земята ....... то desnt работа поради шум "убиване" извън малкия сигнал RF .

Здрасти!

Има само едно изключение, когато Неутрални / Земята са общи, както и че е TN-CS система, наричана по-рано Защитни Множествена Заземяване, често използвани в селските райони, където глина / песъчливи почви, които не осигуряват ефективна заземяване земята са открити!

TN-CS/PME трябва да бъде специално разрешение, тъй като е изключително опасно, ако земята комбиниран / неутрален проводник развива вина или висока степен на устойчивост, както и предоставя на органите са длъжни да сложите бележка предупреждение при доставката PME терминали, когато се използва .

Дори и така, когато TN-CS/PME *** *** е в употреба, на живо, Неутрално & Земята Диригенти *** *** все още трябва да бъде отделно, свързани с окончателното
уреди / потребителите товари, както и доставката орган ще предоставя отделна Земята точка на свързване на входа метра!

Надявам се това да помогне!

Крис Уилямс

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back