За ниско VT MOSFET в RF CMOS Процес

J

jcwen

Guest
Здравейте всички.
Сега аз имам RF CMOS процес PDK, там са 4 вида RF MOSFET: номинална VT, ниско VT, нула VT и родния VT.но аз не знам какви са разликите между тези MOSFETs там, особено между номиналната VT MOSFET и последните 3 MOSFET.така всеки може да помогне да се обясни или дай ми няколко препратки?
благодаря милиона.

номиналната VT транзистор е транзистор с VT като логика процес

ниското VT транзистор е транзистор с ниска VT "Обикновено те дрога на substare на този tarnsistor да контролира VT

нулевата VT, е transitor изчерпване на готовност

но аз donot знаят родния един часа

желаят това помогне

khouly

По принцип по време на производството ти арго прецизно контролирате subsrate допинг, поради това може да има промяна в Vt.

И оттам различни видове VT възниква.Fabs дава модели за транзистори за всички
ситуация, която може да се срещнат.

За RF CMOS.ако скоростта е на критериите, тогава имате нужда за постигане на по-високите спецификации VT процес, тъй като това най-бавния от всички.И ако е ниска мощност е блокиране на критерии, тогава ще трябва да достигне до по-ниско спецификационен VT процес.Определения на различните VT ви попита, е, както каза преди по пощата.

По мое мнение, Native VT е близка до номиналната VT процес.

Prakash.

Благодарение Khouly & pthoppay.

Имам друг въпрос, това е, как да реализираме ниска VT MOSFET в процеса.Имах търсили в Google и IEEE хартия база данни, но не можете да намерите някои ценни imformations.в RF CMOS PDK, ниското VT MOSFET добавите допълнителен процес стъпка: ниското VT имплантант, показан на фигура по-долу, но аз donot знаеш ефекта от този процес стъпка.Кой може да ми кажеш?
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Здрасти,
всъщност аз също имат някои съмнения
рег. това, аз ще кажа и това, което аз знам.
VT реши два фактора cheifly мощност и скорост ..

Ниска VT устройства са присъщи висока скорост, но високо течове консумация на енергия ..
В обратно за високи Vt.

Но номинална VT устройства мост и двете.

Те ефективно търговията между мощност и скорост.

те 25%-бързо, отколкото високо VT но потребяват 10% повече мощност ..и така нататък ..

Аз скоро ще качите PDF xplaining това.

с уважение.

Ефектът от този процес е стъпка,

Основно както името подсказва ниска VT е като VT-малка от нормалната един.

Това може да бъде постигнато чрез различни средства (портата оксид thinkness, диелектрични константа на портата окис, допинг концентрация и т.н.)

Най-лесният начин за модел ниска VT е по-малко като субстрат допинг.

Henec, ако видите диаграма имате ниско VT имплантант слой, което означава subrstrate dpoing е по-малко.

Prakash.

чрез използване на сребро нитрид на мястото на silcon-ди-оксид, ние може да намали Vt.

Благодаря за khouly, pthoppay, съпротивление,
а electronics_kumar.

Благодарим ви за отговора и те са много полезни!

В родния VT е близка до нула VT в моето мнение.В TSMC18, ние може да има Нормално, средни и Native Vt.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back