За да намерите MAC адрес

S

satyagandu

Guest
Здрасти,
всеки орган може да ми каже как да намерите MAC адрес на Ethernet карта inbuilted в процесора.

Имаш предвид нещо като ARM контролер с интегриран Mac?в този случай ще трябва да определите свой собствен адрес.Ако планирате да я използват по интернет, трябва да получите своя регистрирани Mac варират от IEEE.

Е, ако използвате Windows ... Отидох в MS-DOS бърз и вид

ipconfig-всички [Enter]

как да стигна от IEEE.Искам да разберете Mac адрес на устройството само inbuilted в контролерЙос прага написа:

Имаш предвид нещо като ARM контролер с интегриран Mac?
в този случай ще трябва да определите свой собствен адрес.
Ако планирате да я използват по интернет, трябва да получите своя регистрирани Mac варират от IEEE.

За най-добрите ми е известно не микроконтролер ще имат MAC адреса си за Ethernet контролер.Вие ще трябва да го програма на някои регистър.

Дори и за контролери, използвани в ethrnet карти на MAC адрес се съхранява в външен EEPROM.

Адресът, на MAC диапазон е издаден за продукт, производство на фирмата, а не за администратора производителя.

отидете на DOS бърз
тип DOS командата ipconfig / всички
след изпълнението на тази команда ви дава шест полето MAC адрес.

Здрасти,
моля кажете ми на процедурата за получаване Mac варира от IEEE.как аз подход IEEE.Йос прага написа:

Имаш предвид нещо като ARM контролер с интегриран Mac?
в този случай ще трябва да определите свой собствен адрес.
Ако планирате да я използват по интернет, трябва да получите своя регистрирани Mac варират от IEEE.

Здравейте satyagandu, Вашият Вторият въпрос е малко неясно.Може би искате да си купите диапазон от адреси MAC (OUI или IAB) от IEEE за употреба в нови продукти контролер, или може би искате да видите списък на всички обществени варира MAC IEEE, че е продал на производителите.
И двата отговора са тук:
http://standards.ieee.org/regauth/oui/index.shtml

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back