За включен кондензатор DC / DC конвертор

R

RobertoShao

Guest
Не можех да си намеря много документи, всеки, който могат да споделят нещо
с мен?
благодаря

Предполагам, че това, което търсите е "такса помпа", или "inductorless DC-DC конвертор"

Ако това е това, което търсите, има на разположение няколко типа,
в зависимост от това, което се опитваме да направим.(в търговската мрежа частите, изброени по-долу, са само първата например да излезе в търсене на всеки тип. Аз не представляват някоя от изброените компании, нито да представляват дистрибуторът за всяко от дружествата, изброени.)

Първата ще бъде напрежение inverter, който използва кондензатор да създадете отрицателни доставки от положителни доставки (т.е. вие имате 3,3 V и се нуждаят от негативно железопътния за аналогово AT-3.3V) търговско разположение пример за това ще бъде TI -TPS60400.

Вторият ще бъде напрежение doubler.Това изпълнява същите като на напрежението inverter, но вместо да използват земята за обща възел за помпата, използва своя положителен доставките.(пример: Вие имате 3,3 V и искате да създадете 6,6 V) търговско разположение пример за това ще бъде Sipex-SP6660.

Тъй като таксата помпа може да работи двустранно directionally, всяка от тях може да се използва за създаване на 1 / 2 напрежение, които биха могли да бъдат използвани за средата на железопътния референтна точка, или както е по-ниско захранващо напрежение.(пример: Вие имате 5.0V напрежение и искат да създават напрежение 2.5V)

Всяка от горните схеми може да се използва с обратна връзка (чрез модулиране или преминаване резистентност или часовник честота), за да се създаде регулирано версия.Един пример за това ще бъде катализатор CAT3200.

За операция създава постоянна мощност напрежение върху широк кръг от входа напрежение, напрежението doubler (тласък) и половина напрежение схеми (долар), могат да се комбинират (заедно с обратна връзка, за регулиране на изходното напрежение. Пример за това ще бъде Максим MAX1759.

Има и други начини на действие, освен 2x и 1/2x, но те се нуждаят от повече от 1, плаващи под кондензатор.Един пример за това ще бъде
на Националния LM2798, което включва 1/2x и 2/3x помпено режими.

Благодарение JPR за вашия отговор!

архитектурата и ще се използва като Национален LM2798, MAX1730 и LTC1911

там са 2, плаващи под кондензатори.

Аз само да видите някои дейташитове и там са малко статии по тази тема в IEEE.

Имам предназначен за 3 месеца и основният проблем, аз имам срещна е изхода разчесвам.

Мисля, че може да знае или PFM пулс-skipping контрол готовност.този контрол режим регулира изходното напрежение чрез промяна на съотношението на митото swith часовник, съм ли прав?

и как за структурата като LTC1911, които са използвали регулатор транзистор за контрол на изхода напрежение чрез подмяна на таксуване ток.

Благодаря!

нетърпелив да ви отговори!

Извини ми свободите, може да имам имейл адреса си, моя имейл е bshao (AT) fudan.edu.cn

Изходна разчесвам може да има проблем с DC-към-DC конвертор.Няколко неща, може да се направи, за да се подобри разчесвам.

Увеличение на изхода кондензатор размер.Въпреки това, за много случаи, това няма да се подобри леко вълнение, тъй като може да има хистерезис в сравнението, което определя дали една помпа е необходима или не.

Ако не се нуждаете от висока мощност ток, може да намали размера на помпата кондензатори.Това ще доведе до по-висока честота на работа, който ще се премести на шума, който се погрижи за по-висока честота.Ако няма хистерезис в сравнение с помпа се определи дали е необходима или не, там ще бъде по-малко такса инжектира, и по този начин, а по-малка стъпка.

Може да бъде в състояние да се добавят някои резистентност.Ако сте конструиране на помпата, може да използвате малки устройства за превключване.Ако включите размера не е опция, можете да вмъкнете резистор.Това ЩЕ въздействието максималната сегашните, които можете да получите от помпа.Това е може би най-добрата опция, ако имате ограничен кръг от теченията, че ПТ-към-DC конвертор, трябва да карам.

Ако няма строга толерантността на абсолютната стойност на изходното напрежение, помпата може да се управлява без обратна връзка, която ще доведе до това да се пуска по това
е високата честота, но с по-ниски разчесвам.Един от начините за повишаване на толерантността на изхода на помпата би било да се следва, че с LDO регулатор, който осигурява своя окончателен изход напрежение.Там ще бъдат някои загуба в LDO, но стига да има добри PSRR, изходното напрежение ще има много ниска разчесвам.

Използвах подобни помпа да тече някои чувствителни аналогова верига,
а аз избрали за пускане на помпата отворена електрическа верига,
както и последващите го с LDO.Резултатите бяха много добри.Той ми помогна, че сегашната продукция е много добре дефинирани, което позволи да се оптимизира помпа честота, кондензатор размер,
както и преминаване съпротивление, без да е необходимо за обратна връзка.

Една идея е да се намали производството разчесвам е да имате две такси помпа схеми, свързани в паралел и да оперират с противоположно фаза часовник сигнали.
Чрез тази товара е винаги свързан и да намали леко вълнение.Портата шофиране напрежение за ключове на един конвертор може да бъде получена от другата конвертор.
Ако и се използват единната такса помпа структура, как и получи висока порта шофиране напрежения за ключове?

изхода сегашната ми трябва е 200 mA.вход диапазон е 2,8 ~ 5V, продукция е 0,9 ~ 1,8 програмируеми.размер на транзистор не мога употреба е 10 мм ~ 20 мм, операционна честота е 1 ~ 2MHz

Мисля, че имам нужда от електрическа верига за обратна връзка за контрол на изхода напрежение.и структурата и се използва 1to2 режим; 2to3 режим и 1to1 готовност.

два часа метод
1.pulse-skipping
ако е 5V вход и изход е 1.8V,
текущ е 200 mA.ние използваме 1to2 готовност.
Тогава контрол цикъл сили митото съотношение към 1 / 10 на стабилизация.В този случай може би таксуване текущата 1.8A.тъй като ние знаем ESR на изходния кондензатор (Предполагаме ESR = 50mohm), така че напрежението спад на ESR е 90mV.и
спец. е 20mV
2.регулатор
чрез контролиране на зареждането ток, митото, съотношението ще бъде същата, ние може да е 1 / 2 или друга.Тогава таксуването текущата може би 200 mA, максимално напрежение може би 10mV капка, която може да бъде приета.

Аз лично предпочитам последната.

Друг проблем е проблем в момента на преминаване.Мисля, че е причинена от канала такса, която е била drived, когато превключвате е изключен.
но аз не са добър начин за решаването му.

santhoshv78 написа:

Една идея е да се намали производството разчесвам е да имате две такси помпа схеми, свързани в паралел и да оперират с противоположно фаза часовник сигнали.

Чрез тази товара е винаги свързан и да намали леко вълнение.
Портата шофиране напрежение за ключове на един конвертор може да бъде получена от другата конвертор.

Ако и се използват единната такса помпа структура, как и получи висока порта шофиране напрежения за ключове?

Просто гледам в IEEE на forum.you да го намерите най-там

Книга за комутируеми Режим Захранване

з ** P: / / www.edaboard.com/viewtopic.php?t=50703&highlight=smps

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back