Заявленията за внезапното напрежение / ток увеличение през кондензатори / дросели

S

stevemac

Guest
Някой знае ли всички молби за внезапното напрежение / ток увеличение през кондензатори / дросели с помощта на източник на постоянен ток? и PLZ включват диаграми и / или обяснения, ако е възможно ..

най-вече такива шипове, свързани с изхода на захранването

Мисля, че знам какво мислите за това, но внезапно напрежение / сегашното увеличение е това, което много трябва да се избягват. От друга страна, мисля за нещо полезно от нежеланата е хубаво, но би било много трудно да мисля за него ... въпреки че ...

Хм ... ако вие прочетете няколко книги, посветени на индуктори, това "внезапно напрежение / сегашното увеличение през кондензатори / индуктори", че сте споменава се използва за лампи осветление със студен катод. "Flyback" напрежение, произвеждан от индуктори, когато те внезапно се изключи се използва за генериране на напрежение, по-голям от оригиналния източник на напрежение. това е полезно за осветление на няколко светодиода, които използват само 1,5 волта батерия! има предвид, че типични червени светодиоди изискват, за около 1,7 V, за да светне. и също така да ви видя тези флуоресцентна лампа баласт, който се използва за аварийни лампи? им източник на енергия е само с 6 или 12 V батерия, но те са в състояние да светват флуоресцентни тръби, която изисква много по-големи напрежения от това! ... и о, знаете ли, че това е също форма на AC! Просто се опитвам да прочетете повече за дросели и аз съм сигурен, че ще намерите повече приложения. да се забавляват!

stevemac, Auotomobile igniton система за доставки Flyback мощност / регулатор

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back