Защо PMOS не се използва като Общата селскостопанска политика

K

kumar123

Guest
Здрасти,

Може ли някой да има идея защо PMOS canot да се използва като ОСП?
когато е груб симулация като PMOS и NMOS на същия Wp и L = 2 * Wn разбрах, че PMOS дава повече ОСП стойност NMOS казват, че ако е на стойност 0.13f PMOS е като 2е

всеки може да даде представа за това защо NMOS и NMOS в капачки NWELL са добре да се използва като Г-CAPS

Отделно от това, че ще бъде много по-значително, ако някой предостави или точка за мен Документи на NMOS в NWELL как тя дава по-добра капачка WRT да NMOS горна граница?Благодаря за вашата подкрепа

Кумар

kumar123 написа:

Здрасти,Може ли някой да има идея защо PMOS canot да се използва като ОСП?

когато е груб симулация като PMOS и NMOS на същия Wp и L = 2 * Wn разбрах, че PMOS дава повече ОСП стойност NMOS казват, че ако е на стойност 0.13f PMOS е като 2евсеки може да даде представа за това защо NMOS и NMOS в капачки NWELL са добре да се използва като Г-CAPSОтделно от това, че ще бъде много по-значително, ако някой предостави или точка за мен Документи на NMOS в NWELL как тя дава по-добра капачка WRT да NMOS горна граница?Благодаря за вашата подкрепаКумар

Здрасти

Всъщност аз се питам за PMOS в сравнение с NMOS в NWELL и прости NMOS капачка.

Има ли някаква разлика между NWELL ОСП и дълбоко NWELL горна граница?

Кумар

NMOS има по-ниски PMOS канал thyan съпротивление със Сам Ш / Д съотношение.

Това е добре за отделяне употреба.

с най-добри пожелания
kumar123 написа:

когато е груб симулация като PMOS и NMOS на същия Wp и L = 2 * Wn разбрах, че PMOS дава повече ОСП стойност NMOS казват, че ако е на стойност 0.13f PMOS е като 2евсеки може да даде представа за това защо NMOS и NMOS в капачки NWELL са добре да се използва като Г-CAPSОтделно от това, че ще бъде много по-значително, ако някой предостави или точка за мен Документи на NMOS в NWELL как тя дава по-добра капачка WRT да NMOS горна граница?Благодаря за вашата подкрепаКумар

Извинете ме
Защо съпротива канал би се отразил разграничи употреба?
благодарности

смешник написа:

NMOS има по-ниски PMOS канал thyan съпротивление със Сам Ш / Д съотношение.Това е добре за отделяне употреба.с най-добри пожеланияkumar123 написа:

Здрасти,

Каналът е съпротива.PMOS се дупки и NMOS е електрони, така PMOS канал съпротивление е много по-високи от NMOS.

Така че, капачката може да се моделира от устойчивост при серия на ОСП.Ако съпротивата е голям, в отговор на капачката е по-бавен, а това е лошо за отделяне.Изпълнение на симулация (не гледаш на капачката vaule) и можете да видите големия различни.

С уважение,
Инж. Хан

PMOS може да се използва като капачка.
свързва само Nwell трябва да бъде обвързано с някои VDD.
Опитайте се да запазите най-много в инверсия региона,
капацитет трябва да бъде той capcitance оксид.

Забавлявайте се,

Може ли някой да обясни за отделянето, че се говори за ....havn't съм чул нищо за това и би искал да знае ...

Здравейте инж. хан,Здравейте аз съм съгласен с теб, че NMOS канал resisstance е по-малко в сравнение с PMOS
но за да действа като де-ОСП един би бил обвързването източник, Канализация и насипни заедно, за да VSS и врата към VDD в този аспект на устойчивостта съществуват между източника и канал трябва да бъде като shorted така че няма нужда да се помисли за това. моля не се колебайте да ме коригира, ако греша порест лист тази DE-ОСП перспектива.

вероятно това, което може да е насочена съпротивата субстрат btween врата към субстрат терминали стоеше като серия съпротива

Здравейте jcpu,
Имам няколко думи за вашия коментар, ако аз отивам да се използва като PMOS капачка определено порта е един терминал (дава VSS заедно със субстрат (P-тип) свързан) и източник, изтичане и NWELL са обвързани с VDD
така че определено действа в инверсия област съм аз наред?

Отделно от теорията и са направили някои симулации в SPICE по този въпрос и намерени резултати малко объркващо

. ПЕЧАТ всички (C)

, когато се използва по-горе изявление, за да отпечатате всички възел capacitances открих CGS винаги е най-0 и CBD = CBS = общ капацитет между терминалите Х (порта) (пометена от
VCC-до 2 * VCC) и Y (източник, канализация, насипни shorted заедно) (винаги свързан с VSS)
CGD е различна според района на операцията, CD-та винаги е neglegible стойност

Всяко suggestins ще бъде значително по тозиОт гледна точка PMOS капачка се оформя между крайното Х (портата и P-субстрат обвързани с VSS) терминал Y (източник, изтичане и NWELL свързани помежду си дава VCC), когато направих симулация намерих капачка 10X повече от един нормален NMOS реализира капачка, аз се чудех каква е концепцията зад това да се случи.

С уважение
Киран

Използвал съм PMOs като преди това е описано насипно състояние Sorce свързани с изтичане на VDD.
Тя постига добър капацитет за единица площ, и може да се използва, когато е необходимо за acurate кондензатор отделяне стойност, т.е., или манекен стабилизация Напрежение и CUTT шума на разстояние от ...

Здравейте Кумар,

Съпротивлението е канал съпротивление, устойчивост и не ви се отнасят до това.Моля, си има много малки съпротивления в серия в канал (т.е. в областта под поли).Тъй като мобилността на дупки са по-бавен от електрони, за зареждане и разреждане са по-бавно.

При извършване на симулацията, изследване на преходни отговор (например можете да кука-създаване на circult RC, и да видим дали NMOS или PMOS и да видим кой е по-капацитивни, и е по-бърз отговор за зареждане и разреждане.

С уважение,
Инж. Хан

NMOS има повече трафик, отколкото PMOS капачка.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back