Защо Butterworth филтър е максимално плоска?

N

neoflash

Guest
Някои лекция отбелязва, се посочва, че Butterworth филтър е монотонна и в двете премине групата и да се спре групата.

Въпреки това, аз вярвам, че не е вярно, само ако всички полюси's ъгъл> 45 °.

Тогава, защо някои хора наричат този тип филтри, максимално плосък?

благодарности,
Neoflash

Здравейте, аз мислех Бесел е максимално апартамент.

с уважение,

Пол.

Тъй като първата производни Н от амплитудата полинома са равни на нула на произход.

Има също така максимално плоска фаза, а също и филтри група забавяне тип.

neoflash,
Интуитивен начин за търсене на Butterworth:
От всички N-пинов филтри, които са монотонни и в двете passband и stopband, филтърът Butterworth има най-малко attentuation за всички честоти в passband, за определена честота passband изключване.
С уважение,
Крал

Карл:

Мисля, че докаже, Butterworth не е монотонна, само ако полюс ъгли са по-големи от 45.

neoflash,
Полякът места и, следователно, че полюс ъгли определят Butterworth ниски филтър пропуск.За филтър Butterworth, на полюса се намират на равни ъгли в кръг.За 2-пинов Butterworth филтър, на полюсите с отрицателни реални части са разположени в ъглите на / - 135 градуса.Ако ъглите не са / - 135 градуса, на филтъра не е Butterworth.Ъгълът между полюсите на филтър Butterworth е 180 / N, където N е от порядъка на филтъра.Разбира се, поляците, които имат положително реално части са нестабилни и не са използвани във филтъра дизайн.
С уважение,
Крал

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back