Защо хора дизайн в хардуер, решаване на DSP въпроси?

R

rrrrr12345

Guest
Аз винаги се чудя защо хората използват в хардуера за решаване на DSP въпроси, като има предвид, че може да се използва софтуерни пакети, които да направят същото нещо? Кажи, защо направи FPGA, когато можете просто да направят същото нещо в Matlab .... какво се случва с тези хардуерни DSP?

Със софтуера на компютъра и използвайки Matlab можете да правите неща без DSP. Но за автоматизирани системи или като самостоятелни вградени системи, човек се нуждае от нещо, което да върши тази работа, процесор. И още едно нещо, правенето на подобни неща в хардуера е много по-бързо в сравнение със софтуер

Аз използвам РРОА в самостоятелни системи, защото мога да се постигне много по-висока скорост на DSP от FPGA дъска за размерите на кредитна карта, отколкото от моите осем-ядрени Xeon PC. Също така, FPGA борда струва по-малко, консумира само няколко вата, и ботуши в рамките на 0,2 секунди.

Хората използват РРОА за прилагането DSP за една причина, скорост. Винаги ще получат по-голяма скорост от FPGA, тогава ще DSP устройство. Това се дължи на факта, че с хардуер, който съм има над главата си във времето, че ви дължи със софтуерно базирано решение. E

Благодаря за вашите отговори. Това не е очевидно за мен, защо DSP в PC софтуер, не може да използва пълната скорост на процесора .... е, защото на максимални ограничения на скоростта в автобуса? Или е скоростта, който се използва, защото на други текущи програми? Какво се разбира под "режийни във времето"? Също, скоростта е РРОА се определят от правото на часовника? R

Добре написана DSP софтуер, работещ на компютър използва пълната скорост на процесора. Въпреки това, компютърът е само един процесор, или може би на няколко процесора в многоядрени машина. Тактова честота на FPGA е по-бавен от един компютър CPU, но можете да поставите стотици етапи на обработка в голяма FPGA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back