Защо филтър не може да каскада в поредицата?

X

xbtxbt

Guest
Днес, аз, свързани два часа филтри с коаксиален линии от 50 ома в серията за да получите по-добро изпълнение на filters.But върху нетната Анализаторът
на екрана, видях няколко неочаквани върхове на S12 до центъра frequency.I симулирани този случай от Ansoft дизайнер, Намерих предаването ивица имат голям ефект върху изпълнението на cannected filters.I Нямам представа за this.The импеданс на филтър е 50 ома като едновременно с предаването strip.Why те an't бъде свързан е серия? Мисля тя трябва да бъде фаза повлиява S12 по някои честота, така че честотата на тези точки,
ние ще намерим peaks.But но нямам никакво теория за подкрепа на idea.Our филтри са мелодичен филтри с от порядъка на 800MHz с 1.4GHz. Бихте ли желали да ми даде някои предложения? TKS!
Последно редактирано от xbtxbt от 17 април 2006 3:16; редактирано 1 път общо

Просто от върха на главата ми

възможна причина 1: Ур Cascading 3 2-Port мрежата заедно, така че техните параметри mulitiply ABCD един по един, крайната ABCD матрицата вероятно приучавам дам желаните резултати.

възможна причина 2: двата филтъра може да е свързване между всяка друга; това може да доведе до допълнителни връх s21

Просто сега ми Noob предполагам.

Проблемът е, че всеки филтър е първоначално проектирани да отиде между два точни impedances, обикновено 50 ohms чисто съпротивителни.Когато мястото на един от тези terminations от друг филтрирате от групата импеданс отива до нула или безкрайност реактивна.Това ще ви даде друг общата честота на отговор от комбинацията от двата филтъра сам.

Филтрите (приема за bandpass) трябва да бъде добър мач на 50 Ohms в passband.Разбира се, извън passband, те са силно отразяващи.Ето защо те са филтри.

Може да има дължина от придумвам между двете филтри.Извън групата, тази дължина на придумвам има много високи terminations размисъл върху двата края.Това прави дължина придумвам в резонатор.

Мисля, че е вероятно, че допълнителните s21 върхове, което виждате са поради това придумвам резонатор.За да проверите тази хипотеза,
трябва само да промените дължината на придумвам между двете филтри.Допълнителните s21 пикове трябва да се движат съответно.За преместване на допълнителен resonances много по-високи при честота (където те може да не доведе до проблеми, в зависимост от вашата лента спре отхвърлянето изисквания), просто направете придумвам възможно най-кратък.Ако най-кратките възможни придумвам не е достатъчно кратък, трябва да се изработи единна филтър, който ще отговаря на Вашите изисквания.

Една друга алтернатива е да сложите носител между двете филтри.Тогава от групата размисъл от втория филтър се абсорбира.А носител ще се увеличи загубата, размер, тегло и цена.Все пак, ако имате носител удобен, то е бързо и лесно да правите.

rautio написа:

Филтрите (приема за bandpass) трябва да бъде добър мач на 50 Ohms в passband.
Разбира се, извън passband, те са силно отразяващи.
Ето защо те са филтри.Може да има дължина от придумвам между двете филтри.
Извън групата, тази дължина на придумвам има много високи terminations размисъл върху двата края.
Това прави дължина придумвам в резонатор.Мисля, че е вероятно, че допълнителните s21 върхове, което виждате са поради това придумвам резонатор.
За да проверите тази хипотеза, трябва само да промените дължината на придумвам между двете филтри.
Допълнителните s21 пикове трябва да се движат съответно.
За преместване на допълнителен resonances много по-високи при честота (където те може да не доведе до проблеми, в зависимост от вашата лента спре отхвърлянето изисквания), просто направете придумвам възможно най-кратък.
Ако най-кратките възможни придумвам не е достатъчно кратък, трябва да се изработи единна филтър, който ще отговаря на Вашите изисквания.Една друга алтернатива е да сложите носител между двете филтри.
Тогава от групата размисъл от втория филтър се абсорбира.
А носител ще се увеличи загубата, размер, тегло и цена.
Все пак, ако имате носител удобен, то е бързо и лесно да правите.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back