Защо трябва MAX232 за RS232 ????..... ми помогне PLS

D

darlling5147

Guest
Затова ние се нуждаем MAX232 преди RS232 .... аз търсили от Yahoo / Google, но аз сивокафяв наистина разбират explaination ... някой може да ми кажеш?max232 конвертиране на сигнала от TTL ниво, за да " " ина ниво, или в друг начин кръг?изхода на PIC microcontroller е ниво или и двете - ниво?Това е объркващо и Уот

MAX232 превръща напрежение TTL ниво от приблизително.до / - 12V.

Explenations по RS-232 ниво конвертори, включително MAX232, може да бъде намерена в няколко уеб сайтове ..
Ето един пример:
http://www.beyondlogic.org/serial/serial1.htm
..виж точка 4 ..

С уважение,
IanP

На първо място,
бих искал да THX тези, които отговориха моя пост .....

следното се Уот съм написал в доклада си, PLS се чувстват свободни да ме коментират / правилно, ако има грешкаИзходния сигнал на PIC16F877A е в TTL ниво от 0V до5 В.Но за COM порт на компютъра, тя се нуждае както положителни, така и отрицателно напрежение нива.Следователно, RS 232 Ниво Конвертор е необходимо за изпълнение на15 V и-15х.

Здрасти,
RS232 е стандарт.Този стандарт определя изискванията за нивото на сигнала на предавателя и приемника.Следователно, за да го съвместими с TTL изход интерфейс IC е задължително.Интерфейсът IC да конвертирате TTL логика да RS232 стандарт и обратно. MAX 232 е една такава IC, която се използва за тази реализация.

prajit написа:

Здрасти,

RS232 е стандарт.
Този стандарт определя изискванията за нивото на сигнала на предавателя и приемника.
Следователно, за да го съвместими с TTL изход интерфейс IC е задължително.
Интерфейсът IC да конвертирате TTL логика да RS232 стандарт и обратно. MAX 232 е една такава IC, която се използва за тази реализация.

max232 конвертира от TTL ниво, за да CMOS ниво
Това е важно при серийните комуникации, специално между PC и microcontroller
т.е.

max232 конвертира от TTL ниво, за да CMOS ниво??

Това
е просто линия ниво преводач между TTL и стандартен RS232!

Ние често да я използват за шофиране MOSFETs прекалено ..

vsmGuy написа:

max232 конвертира от TTL ниво, за да CMOS ниво??Това е просто линия ниво преводач между TTL и стандартен RS232!Ние често да я използват за шофиране MOSFETs прекалено ..

THX за allllll на repliesssssssssssss ................ muak !!!!!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back