Защо текущата не е наред?

W

wjxcom

Guest
Здравейте всички: Аз изработи classAB Опа, опа това може да се намери в книга "High-Performance Micropower Switched-Capacitor Филтър" writed от Rinaldo CASTELLO и Павел R. Грей.

Но когато този дизайн опа, намерих проблема:
В този купона (на схеми на това купона може да се намери в прикачения файл), за пристрастие схема, за транзистор PMOS, сегашната е 10U когато Ш / Д от PMOS е 12 / 2 и на 2 м е, настоящият на NMOS е 10U когато Ш / Д на NMOS е 10 / 2 и на "М е 1.

в OPA, мисля, че ток на M29 и M30 е 100u, така че направи Ш / Д от M29 и M30 е 12 / 2 и на "М е 20., но след симулация, на ток на M29 и M30 е само 60u!

Аз не знам защо!Помогнете ми моля, отколкото!

Ние не знаем си операция напрежение, модели транзистора.
Но имате симулация резултат.Така че проверете всички течения и да намерят, когато е различно от очакваната стойност.

Здравейте FOM: Мисля, че транзистор модели могат да бъдат намерени на прикачен файл, наречен csmc.lib.

Имам симулиране на веригата, и аз не знам защо ток на M29 и M30 е само 60u!

уважавам!

Проверка на режима на работа на транзистора, когато сегашната е 60u.Те могат да бъдат изложени на насищане и в TRIODE. Ако те са все още в насищане, но все пак има грешка, опитайте да увеличите Л от тези транзистори при запазване Ш / Д постоянно. Това би довело до по-високи RDS по този начин по-малко текущата грешка (но се съмнявам, че това е вашият случай, тъй като 40% грешка е прекалено голям, вероятно си транзистори са изложени на насищане).

Здрасти
както виждам в схематичен
M8 и M6 генерира ток на M30, нито обратното.
в quaesent,
VGS2 VGS4 = VGS8 VGS6
но размерът на M6 и M8 са 10 пъти от категории М2 и М4.
така, Vt2 не е равно на Vt6 и Vt4 не е равно на Vt8
и от схематични, Vds2 не е равно на Vds6 и Vds4 не е равно на Vds8
M30 тях ток не е 10 пъти на М2.
Ако искате да са точно 10 пъти трябва да ги ръчно по отношение на резултатите от симулацията.
(глоба Tunning)
с уважение

Здравейте ieropsaltic: от симулацията резултати, открих, че тези транзистор да се направи в наситеността региона!Трябва да се опитате да увеличите Л от тези транзистори при запазване Ш / Д постоянно както ти казах!

Здравейте hr_rezaee: отколкото да ми помогне отново.от резултата, Vds2 не е равно на Vds6 и Vds4 не е равно на Vds8.Ти си моят спасител!

В същото, имам още един въпрос: M1 транзистор, M2, M5 и M6 е PMOS транзистор, ако по-голямата част от тези транзистор се свържете с AVDD (т.е. захранване) и не се свързват с източник на тези транзистор, а след това на текущата на М1 и М2 е 7u, отколкото 10U!Толкова е странно!може да се Vds на тези транзистор прави проблеми!

wjxcom написа:В същото, имам още един въпрос: M1 транзистор, M2, M5 и M6 е PMOS транзистор, ако по-голямата част от тези транзистор се свържете с AVDD (т.е. захранване) и не се свързват с източник на тези транзистор, а след това на текущата на М1 и М2 е 7u, отколкото 10U!
Толкова е странно!
може да се Vds на тези транзистор прави проблеми!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back