Защо порта употреба в поли?

Y

yousoo

Guest
Аз уча [IC Разпределение Основи] p.134 - ел.инсталация с поли

Имам един въпрос.

Защо порта употреба в поли?Не метал?

Здрасти,
портата на MOSFET употреба поли вместо метал, така че структурата MOS е адаптирано спрямо себе си.За да се обясни това, което е изравнена самостоятелна структура предполага, че ние използваме метал за вземане на портата.За това ние трябва първо да направи на източника / дифузия и след изтичане на метален слой.Сега по този начин метална порта не може да бъде напълно съобразен с източника и diffusions изтичане и в лошия случай може да се случи така, че метална порта не може да се припокрива с или източник / изтичане поради разместване.Това разгражда изпълнението на МОП и мисля, че не могат да работят като MOS един от двамата.Така inorder да се справите с този проблем, какво ЗОП използван към правя е да се увеличи дължината на портата като по този начин се гарантира, че вратата ще има припокриване с източник и diffusions канализационна тръба.Сега този метод е въпрос, който портата / източник припокриват капацитет беше огромен тук, засягащи дизайн.Също така много малки дължини канал, който не е възможно тук.
Ако ние използваме поли след това, което правим е, че първо ще растат поли портите на силициев оксид и отгоре на това ние ще направим дифузия.Това гарантира, че полът е удобно alligned с източника и разпространение изтичане и също shoter канал с дължина по-малка порта / източник припокриват капацитет е възможно.За по-подробно обяснение се отнася Razavi ...

Надявам се това да помогне.
Fred

ако метал ф използване като врата, U не мога да направя е selfaligned, г имплант, ако Coz U този начин е, г drivein ще се стопи на метална порта (Al порта), така че U трябва да направите е, г имплантиране и drivein (изпичам) след първата порта отлагания.

Здравейте leohart,
Благодаря за обяснението за това защо ние арго използва метал за самостоятелно изравняване.Не бях сигурен за това.

rgds
Fred

благодаря ти, благодаря на всички вас

Здрасти!

polysilicon е много по-висока температура на топене в сравнение с метали и че ще разрешат на отгряване по-висока температура преди метални отлагания.

- AlAdded след 3 минути:здрасти

и ...отгряване температури са обикновено по-висока от точката meltign метал, така че не може да изпичам микро верига след метал е бил депозиран.Ü

- Al

fredflinstone написа:

За по-подробно обяснение се отнася Razavi ...Fred

Здравейте Юлиан,
Казах да постави Razavi книга страница No 613 за информация за самостоятелно изравнена MOS strcuture.За съжаление за създаването на объркване.
наздравици
Fred

Мисля, че е някъде на разположение на интернет, може би този форум.

Опитайте се да го търси

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back