Защо повикване за данни dosn't запис????

B

basemgergawy

Guest
аз съм с GSM мобилен телефон Sony-Ericsson W800 и го свържете към компютъра си.

и създаване на повикване, използвайки команда ATD

когато използвате гласово повикване команда ATDxxxxxxxxxxx; "с точка и запетая" на повикването се установи правилно, но когато се премахне запетая, за да започнете повикване за данни Имам отговор "НЕ превозвач"

Какво е грешка ?????

е на повикване за данни нужди активиране от оператора ???????

Definetely.Ако вашият GSM оператор не активирате за вас вариант ЦИД, няма да бъде в състояние да изпълняват данни за повиквания.Също за GPRS.

/ pisoiu

Много благодаря pisoiu

но каква доза ЦИД означава това????

Thet и поемането на ЦИД е активирана, трябва ли да конфигурирате всички параметри на телефона или да използвате всички команди преди ATD?

Последният ми въпрос ....ако аз свързан правилно и да получите отговор <connected>, как мога да изпраща пакети от данни ", т.е. байт" на друг телефон????Благодаря ви againg

Връзката на Центъра е като връзка между наземни модеми.Например, можете да се обадите на телефона в GSM телефонен номер, когато наземни модем е слушане, и ако ти отговоря с това, връзката ще се установи.След като връзката е установена, вашият GSM модем, най-вероятно ще отговорят с "Connect" съобщение (или цифров еквивалент), след което можете да извършват прехвърлянето на данни през сериен порт.Можете да следите на хардуера сигнали, за да видите състоянието на връзката (напр. DCD линия ще сигнализира, когато връзката е активна, ако тази възможност е конфигуриран правилно с AT команди - погледнете фиш на модема) и е препоръчително да се използва по време на управление на потока трансферите, с цел да се избегне загуба на данни се дължи на връзката изпълнение.Най-вероятно, когато връзката е изпускан, вие ще получите съобщение за сериен порт, както и линията DCD ще стане неактивна.Прехвърлянето чрез този метод са сурови трансфери, не получават пакети метод се прилага, не acknowlergements над трансфер на данни, нито нищо.
Доколкото знам (но не съм 100% сигурен), няма специални параметри, които трябва да се постави, за да ЦИД връзки, но възможността да се активира от вашия доставчик на GSM.
Ако искате да направите надежден трансфер на данни, че е препоръчително да се използва GPRS трансфери, почти всички GSM GPRS модеми са способни.Освен това, данните на Центъра повиквания се облагат с данък в минута, но GPRS връзки се облагат с данък на количеството на прехвърлените информация.

/ pisoiu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back