Защо мощност MOSFET в тази верига удар?

P

powersys

Guest
Може ли някой АД да съветва защо тази мощност MOSFET (IRFZ44N) във веригата, е показано във фигурата по-долу удар? Тествах две MOSFETS и двете също продухване.
mosfet_blow.gif
[цвят = червено] Spec на IRFZ44N [/ цвят]
mosfet_blow_2.gif

Добавяне на (свободния венец) диод през мотора (катод + V) и това трябва да се определи вашия проблем .. С уважение, IanP

Има защита от пренапрежение във вътрешността на БНТ, така че също може да бъде пусковия ток, причинени от motorwindings в позиция на старта (все още в движение). Измерване на съпротивление (ома) на двигателя, отколкото можете да изчислите стартиране на ток. (V / R или 12/resistance в ома) Отговорът в ампери. Ако токът е причината тогава сериен резистор (0, х ома) може да реши проблема. Посочените летлива потискане диод трябва да се използва твърде предполагам. Успех, В.

Уважаеми IANP SUGESSIONT трябва да решите проблема си

Добре ни позволява да знам, ако mosffet удар в началото или след известно време, той е присъствал прегряване?

Spikes могат да управляват портата над VGS ABS. макс. / Pisoiu

използване на свободен ход диод с индуктивни товари винаги. диод трябва да бъде достатъчно бързо и обратната му възстановяване трябва да бъде ниска. Допълнително, не свързвайте пин порта директно. Използвайте резистор на серия (10-1000 ома) и ценерови скоба, за да защитят напрежение VGS (трябва да бъде по-малко от + / - 20V). Motor стартиращи до ток е много висок, но в тази верига MOSFET е над оценени в съответствие с двигател за постоянен ток. И все пак, кабела между батерията и верига, трябва да бъде толкова ниска, колкото е възможно (или да се свържете обемисти кондензатор на входна мощност на веригата) се отнася до,

Верига, както е показано не превключване шофиране ciruit да управлява порта MOSFET, като свържете порта до V 12 положителни на батерията, означава, че двигателят работи непрекъснато, т.е. не индуктивни пренапрежения ще се случи. Така на-ов причини, на възникване, аз мисля на MOSFET експлодира поради недостатъчна порта напрежение да постигне линейни C / C, че на MOSFET е един определени високо напред съпротива, причинява много власт загуба, което от своя страна, предизвика на Mosfet да топлинна пренапрежение и избяга. Опитайте се да се увеличи напрежението да бъде 15 V, или са сигурни, че RDS "на" е много нисък и в даден диапазон на фиш. Също така, можете да се осигури адекватно изпичане на порта източник на напрежение, чрез изграждане на линия на натоварване на VDS-Id криви за това MOSFET дадени от неговия фиш, и да намерят най-подходящите Q-точка, която е най-близо до актуалния вертикалната ос "линеен региона "колкото е възможно. Поздрави ..

[Цитат = mostafa0020] верига, както е показано не превключване шофиране ciruit да управлява порта MOSFET, като свържете порта до V 12 положителни на батерията, означава, че двигателят работи непрекъснато, т.е. не индуктивни пренапрежения, за да се случи [/ цитат] Съгласен съм с u. .. Мисля, че MOSFET не се движи като SWITCH. Но аз си мислех, VGS (TH) е само 5V. Така, 12V трябва да е достатъчно за задвижване на MOSFET като превключвател. Pls посъветва.

Според IRFZ44 данни лист - виж картинката по-долу - 12V UGS трябва да бъде повече от достатъчно, за да използва това MOSFET като превключвател .. С уважение, IanP

Да, това е достатъчно много, аз просто мислех, че това като общ режим на повреда за MOSFETS и IGBTs. Мисля, че толкова слаба връзка с MOSFET порта може да доведе до bolw поради към arbitraty изпичане "шумни".

Опитайте се да сложи диоди за защита на порта.

никой не споменава DV / DT или ди / DT просто сложи snubber в целия майката и тя ще работи, това помага, ако имам възможността в противен случай опитайте 100 ojhms ри 0.22 MFD в серия

много съвети за вас: свободен ход диод, snubber, DV / DT и ди / DT защита, защита на порта, понижаване на съпротива и т.н., ако проблемът все още съществува, мисля, трябва да проверите моторни DC. Вероятно DC мотора не се върти при стартиране от време на време. Ако това се случи, дори и за първи път, батерията е късо съединение от MOSFET защото на моторни съпротива от вътрешната страна е много ниска. Видях тази ситуация преди. Двигателят не започва да се върти при стартиране и се нуждаят от много, много високо стартиране течения. Така че, MOSFET се взривява, защото на високи токове. Мисля, че единственото решение на този проблем се използва друг мотор DC, които doesn't да причинят този проблем. Или можете да сложите подходящ серия съпротивление на мотора, за да ограничи скока течения за защита на MOSFET.

Измерва съпротивлението на DC мотор и е около 1,9 ома. Така че, пусковия ток трябва да бъде около 12/1.9 = 6 А, което все още е далеч под рейтинг на MOSFET. Всеки друг коментар? Благодаря.

здрасти ............. поради висок ток в началото на операцията, които MOSFET не могат да издържат?:

Как е мотора е включен? Верига, които ви показват, съответства на системата в нормалния си режим на работа, но как се прилага мощност? Мощност от 12V включен система, когато тя е активна след завъртете ключа за запалване или 12V винаги на разположение, независимо от ключа за запалване. С най-добри пожелания, v_c

Здравейте. Поставете диод (бързо тип) в целия MOTOR K трябва да бъде свързан с 12 V. порта трябва да бъде свързан чрез резистор (10K) с 12 V. На портата място ценерови диод от 15 V до земята и всичките ви проблеми са си отишли. Ако искате да ограничите стартиране течения място кондензатор паралелно с ценерови диод. (10uF). отношение на Пол.

Я. ........ Уот е прав моят приятел PAULHOLLAND каза .......... ние ще използваме кондензатор за контрол на ток .......... но факт е, че при Т = 0, кондензатор работа като късо съединение ........... След това веригата ще работят или не?

Здравейте, аз предполагам, че двигателят съпротивление и индуктивност са много ниски и това в началото на операцията на ЕМП моторни назад е почти нула и MOSFET действа като късо съединение в цяла предлагането. Благодарим Ви, че Ел-Hadidy [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавена след 2 минути: [/ цвят] [/ размер] Друг коментар е това ще се случи, ако инерцията на мотора е много висок в началото. Благодаря

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back