Защо качването freq.is винаги е по-голям от Downlink freq.?

B

Bhanumurthy

Guest
Здрасти,
Моля обяснете защо качването честоти трябва да бъде по-висока, отколкото Downlink честоти в сателитни communications.For например, 6GHz и 4GHz са качването и Downlink честоти, използвани при C-band.Similarly, 14GHz и 12GHz са качването и Downlink честоти, използвани в Ku-обхвата.
чао
Bhanumurthy.

Този въпрос бе вече задавани моля търсене него.

Здрасти,
Аз
сте търсили, но отговорите не бяха satisfactory.My въпрос е abt използването на freq.in satcom.
чао
Bhanumurthy.

виж причината е, че ....

1) На Земята станция трябва да проникнат в атмосферата да се стигне до сателитни станции .. така имаме нужда от много енергия за да бъде генериран ... Това е възможно само с помощта на висока мощност на предавателя .... схеми, които не могат да бъде инсталиран на спътника .... така качването е най-висок freq с висока мощност.

2) Сега като честотата е увеличена сумата на смущения, предизвикани от atmosphore намалява ... като висока честота на сигнала има повече сигнала енергия в него .... така че могат да проникнат в атмосферата по-лесно ... (по същата причина, поради ние използваме модулация с по-висока честота)

3) нежелано нарушаване като дъжд (основна причина за намаляване), фарове, други честота в съседство, предизвика нарушаване .... и
т.н., така че трябва да разчита на тези фактори и увеличаване на честотната лента на 100-1000Ghz кръг ...

Сега спътници е малка част от оборудването и се нуждае от светлина тегло ... така че не може да има висока мощност усилватели на борда, толкова по подразбиране на freq е по-ниска от качването ...

Надявам се, че това е информативно .... ако се натиснете благодаря ... Наздраве ...

Здрасти,
Оценявам болките u've предприети за отговора ми question.However, аз имам няколко doubts.Firstly, как freq.и властта са свързани?На второ място, когато сигнал с висока мощност, която е uplinked достига до спътника, който се намира на височина кажа, 36000 км, сигнала става много weak.So, дори и използването на високо freq.signal кажа 6GHz, мощност на предаваните сигнали получена по сателитни приемника вход ще бъде много слаба.
Следователно, ние използваме LNA или RF усилвател на входа да се разширят на сигнала и след това downcoversion е направено от 6GHz за 4GHzThe крайния етап на сателитни предаватели преди сигнал се хранят с антената ще бъде Високомощностни Amplifier.Ofcourse, правомощията използвани при наземни станции и на спътника ще бъдат различни, както u've правилно посочи.
Но причината за по-високи качването freq.и по-ниски Downlink freq.в satcom все още does'nt ясно ми съмнение напълно.
Отколкото отново.
чао
Bhanumurthy

OK, нека опитаме да обясним най-добрият ми ....

Вижте първата и трябва да знае разликата между сигналите за енергийно и усилвател мощност получат ...

Висока е честотата .. висок е сигнал на енергия, което означава, че сигналът да пътувате по-голямо разстояние, без модулация ... както знаем енергията се прилага като енергетиката разгулен, когато напрежението е (т) се прилагат за 1ohm Резистор и изнесена от .. .
интеграл - ∞ за ∞ [F (T)] ^ 2 DT

и силата печалба се осигурява от усилвателя точки на земните станции и няма връзка със сигнала мощност ....
U може да видите този така .... Придобийте A1 * Доходност А2 *...(мощностен печалба)

А за несигурност и Аз ще кажа и че той е бил изследван и после създаден качването> Downlink .... за причините и бе споменато по-рано ...

U Ако все още имате съмнения и са добре дошли ...

Здрасти,
На първо място, u've посочи, че силата печалба на усилвателя не е свързан с сигнал power.Can и любезно изясни как сигнал мощност е повишена с висока мощност на предавателя circuits.Excuse ме дали ми задават глупави въпрос, но аз ... Желая да получа концепции ясни.
На второ място, в u'r първия отговор, u'r първа точка гласи, че повече власт от наземни станции е необходим, за да предава сигнал към спътник от проникване през атмосферата ще е лесно и да пътуват дълго distance.My въпрос е "Дали същата логика не е приложимо за сигнала, за да бъдат предадени от сателитни обратно към земята ".
Оставащо концепции са clear.Thanx отново.
С уважение
Bhanumurthy.

Bhanumurthy написа:

Здрасти,

Моля обяснете защо качването честоти трябва да бъде по-висока, отколкото Downlink честоти сателитни комуникации ..

Добре още един опит ....

виж дадох на математическата формула за сигнала енергия ... сигнал власт се дава чрез сигнал енергия / период от време ....

ако искаш и изясняване отнесе http://cnx.org/content/m10055/latest/

от това трябва да разберем, че U .... като времеви период продължава намалява честотата или отива за увеличаване на силата на сигнала, присъщи увеличава ....

Но, за да пътуват до разстоянията трябва да има повече от присъщата сила на сигнала, така имаме нужда от засилване на ИЗКУСТВЕН ....
т.е. модулация с качването честота ....

а за второто нещо .... U са правилни там е търговска-OFF .... значение, тъй като ние арго повиши Downlink така ние използваме SUPER висока чувствителност схеми на Земята станция ..... да компрометира загуби, свързани с по-ниска честота ....

Надявам се, че са изчистени съмненията ви .... Наздраве ..!
Dont забравяме Подпомогнат Buttion ....!!

ако приемате Ур в смисъл на GSM система, това е всичко, тъй като е на разположение на силите, BTS има повече мощност avaiable да предават като се сравни с Ур мобилна система

Bhanumurthy написа:

Здрасти,

Аз сте търсили, но отговорите не бяха satisfactory.My въпрос е abt използването на freq.in satcom.

чао

Bhanumurthy.

Bhanumarthy написа: Моля обяснете защо качването честоти трябва да бъде по-висока, отколкото Downlink честоти в спътниковите комуникации

Ами мисля, че единствената причина, че при качването имаме нужда от висока честота и по-силен сигнал се bcuz се движат изложени гравитационно Fource.

добре farhantariq ..... Аз никога не съм си дойде в това понятие на електромагнитни сигнала се извършва от земното гравитационно издърпайте .....

Да U имате някакви определени доказателства за това явление или ф се блъфира .... PLZ clearify

Аз съм принудена да промени моя отговор от 21 юни, тъй като съм научил нещо между:
, where the receiving earth antenna normally has a much more lower gain the uplink central station.

1.) Това изглежда е правилна, че качването честоти са избрали високи, отколкото за Downlink, обаче, това е вярно само за спътникови комуникационни системи,
където получавали земята антена обикновено има много по-ниска печалба за качването Централна гара.
Причината е свободното пространство разпространение загуба, както и атмосферното / тропосферен загуби, които водят с честота.
this argument does not hold because in both cases (uplink, downlink) high gain antennas can be used on earth.

2.) За дълбоко място мисии,
този аргумент не притежава, тъй като и в двата случая (качването, Downlink) висока печалба антени могат да бъдат използвани на земята.

виж ние имаме два фактора тук
един часа ние искаме силата на сигнала, че навлиза в атмосферата и ние също изисква тясна beamwidth да получават сигнала правилно най-малкия размер сателитна антена и двете тези фактори са от висока честота на сигнала, което е причината да използвате висока честота на сигнала

Сега ние искаме мощност на земята е също veryy високи, отколкото в спътника, тъй като продукцията на спътника усилвател е фиксирана и ние трябва да се компенсират загубите при качването на атмосферния Downlink и затова се нуждаят от повече мощност на земните станции, тъй като може да да бъде произведен по сателит.и силата изискване, ще се основава на атмосферните условия, ако това дали е добра мощност се изискват по-малко и ако има дъждовния сезон властта изискване е висока.Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Скъпи приятели jaywant007
Plz обясните вашите коментари относно тази декларация"Само цитирам израза което показва връзката между изпращат мощност и честота"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back