Защо да използвате сериен окабеляване?

A

arthurbarnhouse

Guest
Аз правя някои дребни окабеляване в апартамента ми, но аз просто се опитвам да разбера нещо. Ако правилно съм разбиране на паралелно окабеляване, употребата на, да кажем, пет LED, срещу 10 LED използва същото количество енергия, докато сериен окабеляване добавя ниво на съпротива, което е равно на напрежението на всеки светодиод. Така че, защо да използвате сериен окабеляване? Има ли нещо ми липсва, или някакъв сценарий, който аз не съм запознат с това може да изисква?

[Цитат = arthurbarnhouse] Ако аз съм разбиране паралелно окабеляване правилно, употребата на, да речем, пет LED, срещу 10 LED, използва на същото количество на властта [/ цитат] Не, приятелю, мощност се равнява на {напрежението * текущата}, и като всеки LED аз равенства [LED] имате 10X или 5X на аз [LED] в уравнението .. мощност = {10 * [LED]} * U доведе или мощност = {5 * [LED]} * U [LED] .. Ако се свързвате 10 светодиода в серия имате {10 * U [LED]} х [LED], все още с 10 U [LED] * [доведе] .. Същата нещо .. Що като окабеляване е съответната, на единственото предимство на серийна връзка е, че тока е N-пъти по-малък (където N е броят на светодиода, свързани в паралел) като се противопостави на паралелно свързване, и следователно вие може да използва тънки проводници, това е всичко .. Rgds, IanP: D

Да, аз съжалявам аз знаех, че. Бях mixinng моя гледна точка, аз съм малко нов в тази. Исках да кажа, че паралелно окабеляване не изисква допълнително напрежение, но разбира се изисква допълнителна мощност. Благодаря за explination apprecate.

Паралелно използва същото количество енергия като сериен. Властта е V * I, в серийна връзка V е сумата на всички LED напрежения, но сегашната е една и съща през всички тях. Успоредно с това, напрежението е, че на един LED, но сегашната е сумата на всички светодиоди. Това е случай на висок ток с ниско напрежение или по друг начин, когато умножите двете вие получавате същия резултат. Все пак, ако имате напрежението, на разположение за серийна връзка, имате нужда от по-малко компоненти. Тъй като сегашната е един и същ през целия цикъл, само трябва да го регулират веднъж. Ако ви тел паралелно трябва да го регулират за всеки LED. Вие не може надеждно просто свържете светодиоди един срещу друг, този с най-ниската напред напрежение ще отклони ток от останалата част и ще получите различна яркост от тях. Брайън.

[Цитат] Не можете да надеждно просто свържете светодиоди един срещу друг, този с най-ниската напред напрежение ще отклони ток от останалата част и ще получите различна яркост от тях. [/ Цитат] Но, ако всички LCD монитори са равни на напрежението, а след това не валута се отклонява, правилно?

Грешки. Дори светодиоди от същата партида ще има малко по-различен напред напрежения. Единственият начин да се гарантира ток е равномерно разпределен, е да се добави резистор LED всеки. Не забравяйте, че светодиодите са актуални задвижване, ако данните лист казва Vf е 1.5V и просто сложи 1.5V през тях, те вероятно ще изгори, трябва да зададете текущата препоръчителната стойност, използват резистори или регулаторните. Vf е напрежението, LED ще падне, когато токът е зададен правилно, не е напрежението, което би трябвало да ги изхитрям. Брайън.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back