Защо да е грешка amplifer използва в LDO обикновено един ОТА?

G

greenplanet

Guest
Защо да е грешка amplifer използва в LDO обикновено един ОТА?Какви са нейните предимства пред други ампера?

Особено, защо да не използваме клас АВ усилвателя?Какви са нейните недостатъци?

ОТА е текущата изхода, който е необходим, за да карам голям капацитет на премине транзистор.

колкото повече ток, на зор, свързани с ОТА
на продукция и преминават транзистор мощност отива до по-високи честоти.Това е необходимо, за да се гарантира компенсация честота

с уважение

е не че ОТА е висока мощност съпротивление и висока печалба, която води до по-добър ред и товарни наредби?Въпреки това, натоварването временно ще бъде лошо.

за полюс на ОТА
на продукция и портата на прохода транзистор, не е, че 1/RC; така че ОТА е високо Ро, портата капачката на премине транзистор е значително по добре, съответното поле ще бъде най-ниска честота!?

Един усилвател е ОТА следвани от буфер да доставят ток.
В LDO верига грешката усилвател се използва за контрол на портата шофиране в паспорта транзистор.
Портата на прохода транзистор е кондензатор и би само трябва текущия за начисляване и изпълнение, но не continious текущата requirment, която е от усилвател.
В пъти, за да преместите полюс формира от портата на прохода транзистор ще правим буфер на ОТА продукция, но това е само за да се намали производството резистентност наблюдава при портата на passtransistor.
В LDO ни проблем е изхода полюс поради натоварване капачка и вътрешния полюс от passtransistor.Изходните ploe място се променя в зависимост от товара ток, която съм сигурен, сте добре запознати разстояние.

ОТА само ще имат висок импеданс или на входа и изхода и не в нормални 2 етапа opamp дизайн.По този начин, броят на полюсите е ангажирани по-малко и тя се минимизира работата на компенсиране на LOD цикъл, когато става въпрос за електрическа верига стабилност.Добавени след 57 секунди:ОТА само ще имат висок импеданс или на входа и изхода и не в нормални 2 етапа opamp дизайн.По този начин, броят на полюсите е ангажирани по-малко и тя се минимизира работата на компенсиране на LDO цикъл, когато става въпрос за електрическа верига стабилност.

ОТА е висока печалба,
както и пълна диференциална топология, по-добри резултати в тясно PSRR електрическа верига.

Здравей lijianheng,

Можете ли да ми кажете, ако любезно Ви предлагат използването на напълно диференциална схема за ОТА, в този случай.
Също така трябва да се търси обща система PSRR не само PSRR за ОТА.

ОТА е напрежението в и текущо на изчакване,
за да го кара capacitive товари само като това
е без изход буфер.
Подай порта е голяма капачка PMOS или NMOS, така ОТА е добър избор.Въпреки това, ОТА е висок импеданс на входа и на изхода,
за буфериране на ОТА продукция често е виждал.
Една от красотата да се промени transconductance на ОТА е да смените текущата пристрастия, така че много лесно да LDO дизайн.Също така, може да се зададе ОТА широка честотна лента,
за бързо уреждане на LDO

Много благодаря за всичките ви отговори.

Така че аз имам информация за предимствата, с помощта на ОТА, какво ще кажете за ClassAB лицеви издърпайте усилвател?

Ами вие да ми кажете предимствата на ClassAB лицеви издърпайте усилвател първо,.Докато сте в отговор себе си, да намерите отговора вече

Umm ..Аз не съм сигурен дали съм вярна.Клас AB лицеви дръпнете е по-висок капацитет на шофиране и по-висока ефективност.Това
е всичко, което знам, по отношение на честотата компенсация и преходни отговор, пък имате някакви предимства пред използването на ОТА?

Първо, благодаря за вашите отговори, тези много важни за нас!
Що се отнася до classAB усилвател, мисля, че те имат по-долу предимства:
1) уби скоростта на грешката усилвател не е проблем, защото symetric шофиране способности.
2) Намаляване на време за отговор на LDO в преходно състояние, което се дава от по-малките изби ставка време.
3) Подобряване на сегашната effiency, когато текущото натоварване се променя често, която имам е от голяма честотна лента на LDO.
Недостатък може би най-големите quesient текущата на classAB усилвател.
Какъв е вашият коментар?

hung_wai_ming (AT) hotmail.com написа:

Ами вие да ми кажете предимствата на ClassAB лицеви издърпайте усилвател първо,.
Докато сте в отговор себе си, да намерите отговора вече

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back